”Vi har inte pratat på flera veckor…”

Tränaren om uteblivna responsen från Neymar

avAndreas Käck

Neymar ryktas bort från PSG.

På frågan om stjärnan ringt och gratulerat till titeln svarar tränaren Unai Emery nej.

– Senast jag pratade med honom var för två eller tre veckor sedan, säger han.

Neymar återhämtar sig fortfarande från den skada han ådrog sig i slutet av februari.

Han har spenderat den senaste tiden hemma i Brasilien och fanns inte på plats när PSG säkrade ligatiteln i söndags – något som fick franske landslagsikonen Christophe Dugarry att rasa.

– Hur kan han inte vara där när klubben vinner ligan? Hur kan vi kalla honom ledare när han inte vill vara där? Hur kan PSG acceptera något sådant? Hur kan han se sina lagkamrater i ögonen när han uppträder så? Det är skamligt, han spottar på klubben, sa Dugarry.

Har inte ringt

När tränaren Unai Emery på onsdagen fick frågan om Neymar kontaktat honom för att gratulera till ligatiteln svarar han nej.

– Senast jag pratade med Neymar var för två eller tre veckor sedan. Vi stämde av läget och pratade om när han kan återvända till träning, säger Emery enligt ESPN.

Han betonar dock att Neymar har ständig kontakt med sina lagkamrater.

– De har en gruppchatt så Neymar har direktkontakt med dem, och han har löpande kontakt med klubben och mig, säger Emery.

”Jag är helt ärlig”

Det har ryktats om att den brasilianske stjärnan vantrivs i Paris och att han vill lämna klubben i sommar. Emery slår dock fast att deras relationen är ”väldigt bra” och ger lugnande besked till oroliga fans.

– Jag ser Neymar som en del av den här klubbens framtid. Jag är helt ärlig när jag säger det. Samarbetet mellan honom och PSG kommer att fortsätta. Neymar vill ha den största rollen i PSG och PSG vill att han ska vara den store stjärnan. Jag kan inte tänka mig ett PSG utan Neymar och Neymar kan säkerligen inte tänka sig att inte tillhöra PSG. Sen är det fullt normalt att andra klubbar är intresserade av honom. Han är en av de tre bästa spelarna i världen och självklart kan vi komma till en punkt där andra klubbar knackar på dörren, säger Unai Emery.

ARTIKELN HANDLAR OM