Domarnas besked: Kan han stängas av?

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Domarna missade stryptaget

1 av 8 | Foto: Kamerapress/Bobbo Lauhauge

Strypgrepp på en lagkamrat.

Betyder det avstängning för Carlos Strandberg?

Högst oklart.

– Vi uppmärksammade tyvärr inte stryptaget och har därför inte med det i vår rapport, säger assisterande domaren Andreas Söderkvist.

– I min värld händer det ingenting, säger Christer Söderberg från disciplinnämnden.

Incidenten, då Carlos Strandberg gick till attack mot Daniel Sundgren med ett strypgrepp, skedde efter slutsignalen. En händelse som tv-kamerorna fångade – men inte domartrion.

– Vi har tyvärr inte uppmärksammat stryptaget, utan bara sett bilder i efterhand. Vi märker vad som händer när de övriga spelarna går in och särar på Strandberg och Sundgren, säger assisterande domaren Andreas Söderkvist.

”Kan inte ha med det i rapporten”

Därför är det högst oklart om anfallaren kan komma att stängas av, eller inte.

– Vi kan inte ha med det i vår rapport eftersom vi inte såg händelsen, säger Andreas Söderqvist.

Söderkvist vill dock inte utesluta att Strandberg kan stängas av i efterhand.

– Jag vet inte om det går att straffa honom i efterhand, det kan jag inte svara på. Det kan bara domarbasen Bosse Karlsson svara på, säger den assisterande domaren.

Sportbladet har talat med en representant för förbundets disciplinnämnd, Christer Söderberg, som inte tror att Strandberg kan komma att straffas i ett senare skede.

”Ovanlig situation”

Vad händer nu?

– I en sån här situation, när domarna inte har uppfattat händelsen, så händer det i min värld ingenting. Sen – om AIK gör något internt – så är det utanför vår makt och kontroll.

– Det är ju ingen ordningsstörning mot någon annan spelare eller funktionär, och då är långsökt att något mer skulle hända.

– För att fallet ska komma till oss så måste domaren ha uppfattat det. Han måste också ha utvisats, för att vi ska kunna ge någon ytterligare påföljd. Det är en väldigt ovanligt situation.

Däremot, om någon skulle anmäla händelsen till Disciplinnämnden, så kan situationen ändras – och de får något att ta ställning till.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM