Uppgift: Så straffas han efter skandalen

Attackerade sina lagkamrater – här är straffet

Han gick till attack mot sina egna lagkamrater.

Nu straffas Serge Aurier.

Enligt franska Canal + väntar grova böter – och en nedflyttning till reservlaget.

Det var i helgen som PSG:s Serge Aurier, 23, anordnade en direktsänd ”frågestund” på videoappen Periscope. Något han i efterhand fått ångra. I videon gick nämligen Aurier till attack mot sina lagkamrater och en av dem som han attackerade var Zlatan Ibrahimovic.

”Stämningen på topp”

När svensken fick höra orden om sig själv i videon, bland annat en bildlig beskrivning av att 34-åringen har så mycket makt i klubben att tränaren Laurent Blanc utför sexuella tjänster för honom, så ska han enligt RMC ha stått blixtstilla utan att reagera men med ögonen mörka av ilska.

Efter 2-1-segern mot Chelsea är dock Zlatan Ibrahimovic fåordig om skandalen.

– Stämningen i truppen är på topp. Allt är precis som det har varit tidigare. Jag tycker det är medierna som har förstorat upp saker, säger han i den mixade zonen.

Flyttas till B-laget

Serge Aurier har stängts av från spel i PSG tillsvidare och ska ha fått förbud från att kontakta sina lagkamrater. Nu uppger Canal + att PSG bestämt sig för hur man ska straffa honom. Enligt uppgift får Aurier böter motsvarade 1,7 miljoner kronor – och dessutom kommer han att tvingas spela med reservlaget under resten av säsongen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.