Ingen flytt för nye stjärnbacken

FOTBOLL

Men Victor Nilsson Lindelöf räknar med nytt kontrakt i Benfica

Foto: Jimmy Wixtröm
Victor Nilsson Lindelöf räknar med att bli kvar i Benfica.

Han har varit ett hett svenskt namn under silly season.

Men på dagen D tror Victor Nilsson Lindelöf att han blir kvar i Benfica – där han förväntas omförhandla sitt kontrakt.

– Jag tror att det är en stor möjlighet att det blir ett nytt kontrakt, säger mittbacken.

Den unge mittbacken slog igenom i Benfica förra säsongen och har efter en fin insats i EM, där han fick flytta ut som högerback när Mikael Lustig skadade sig, varit ett omskrivet namn.

Han har placerats i klubbar som Chelsea, Roma och Inter.

Men under silly seasons sista skälvande timmar är Victor Nilsson Lindelöf i Stockholm med landslaget och har inga planer på att byta klubb.

– Jag trivs bra där jag är (i Benfica). Om inget händer, vilket jag inte tror att det gör, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Hur ser han då på alla skriverier?

– Det skrivs mycket, men det är mest skriverier. Jag trivs där jag är och det är där jag kommer att vara, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Inga konkreta bud

Enligt Victor Nilsson Lindelöf har det inte funnits några konkreta bud att ta ställning till. Men å andra sidan vet han inte allt, saker sker bakom kulisserna. Han har inte heller haft en diskussion med Benfica om läget.

– Men jag tror att de vill att jag ska stanna också, säger han.

Blir han som allt lutar åt kvar i Benfica ser han andra möjligheter. Han tror att chanserna till att omförhandla kontraktet, som i dagsläget sträcker sig över fyra år.

– Vi får se...

För nu diskussioner med klubben?

– Inte vad jag vet. Men det får vi se när fönstret stänger, men det är säkert något som kommer att hända.

Vill de förlänga?

– Jag har fyra år kvar. Men man kan alltid förhandla om det.

Guidetti kvar i Stockholm

Andra spelare i blågult som det ryktas om är John Guidetti och Isaac Kiese Thelin.

Efter att Celta Vigo gjort klart med italienaren Giuseppe Rossi har spanska uppgifter gjort gällande att John Guidetti är på väg till Malaga.

Han fanns dock på plats under landslagets träning i Stockholm i dag och inte på väg någonstans för att skriva kontrakt (men kvällen är lång).

Även Isaac Kiese Thelin förväntas stanna i franska Bordeaux även om han är klubbens fjärde val för tillfället (efter Diego Rolan, Jérémy Menez och Gaëtan Laborde). 

- Jag blir kvar i Bordeaux, som det ser ut. Vi har startat med två vinster och en förlust och de anfallare som har fått spela har gjort det bra. Jag fick hoppa in i en match och göra mål och det var skönt. Gäller för mig att ta chansen när den kommer. Jag ligger på under träningen för att vara redo när chansen kommer. Så enkelt är det.

• Hur pass aktuellt har det varit med utlåning?

- Jag har läst lite, men vet inte. Fokuserar jag på sådant tappar jag på planen. Jag försöker göra mitt på planen. Sedan får de som jobbar med sådant sköta det. Jag har inte lagt mig i.indelöf att han blir kvar i Benfica – och att chanserna till att omförhandla nuvarande kontraktet är stora.– Jag tror att det är en stor möjlighet att det blir ett nytt kontrakt, säger landslagsspelaren.