”Trodde det var en rugby-klubb”

FOTBOLL

Fick säsongens spelare – tack vare google

Foto: BÄST i ligan Riyad Mahrez, 25, blev utsedd till Premier Leagues bästa spelare av organisationen PFA.

Riyad Mahrez har röstats fram till årets spelare i Premier League och kan på måndagen bli engelsk ligamästare med Leicester City.

Tacka google för det.

– Jag trodde Leicester var en rugby-klubb, säger Mahrez.

Foto: Två av lagets – och hela ligans – bästa spelare under den gångna säsongen: Riyad Mahrez och Jamie Vardy.

Simon Bank har tidigare skrivit ett dokument om Riyad Mahrez osannolika resa till fotbollstoppen. I går kväll besteg 25-åringen, efter att redan ha utsetts till säsongens bästa spelare i ligan, den engelska fotbollstronen med sitt Leicester då de blev mästare.

”Kommer aldrig åka”

I en intervju med L’Équipe, återgiven av Get French Football, berättar Mahrez nu om hur han egentligen ville tacka nej när Leicester knackade på dörren 2014.

– Först tänkte jag för mig själv att ”jag kommer aldrig att åka”. Min agent sa bara att ”är du galen eller vad? Leicester är en fantastisk klubb”. Men jag trodde det var en rugby-klubb! På riktigt. Jag träffade Leicesters representanter men sa till mina vänner direkt efteråt att ”jag stannar här”, säger Mahrez.

”Googla deras arena”

Mittfältaren spelade då för Le Havre i den franska ligan och hade inga planer på att lämna för en klubb han knappt hört talas om.

– En vecka senare kom min agent och sa ”Hörru, de ville verkligen ha dig! Googla deras arena och kolla”. De insisterade så dagen efter sökte jag efter bilder och såg att det såg bra ut. Dessutom var min uppfattning att Le Havre kanske inte ville ha mig kvar. Presidenten uppträdde märkligt.

Le Havre ville ha pengarna och fick motsvarande 4,1 miljoner kronor för talangen i januari 2014. Då ett fynd för en spelare klubben upptäckt i lilla Quimper men drygt två år senare ett ännu större kap för Leicester.

ARTIKELN HANDLAR OM