Löftet: ”Kommer vara topp tre...”

”Det är makalöst – jag förväntade mig inte att göra mål”

Den skakiga försäsongen gjorde att svårt att förutse var Djurgården står i år.

Efter att ha avgjort premiären mot Örebro ger Omar Colley ett självsäkert löfte:

– Om vi fortsätter spela som i dag är jag hundra procent säker att vi kommer vara topp tre.

Årets fyra första matcher bjöd på läckande försvar och noll segrar. Derbyt mot Hammarby innebar förlust och de tre sista kamperna inför premiären slutade samtliga 2–2.

Djurgården har varit en gåta på försäsongen. Men när allsvenskan kickade i gång var de hur stabila som helst.

Mot formstarka Örebro, som sköt fyra mål på en halvlek mot Djurgården i januarimötet, klaffade försvaret snudd på hundraprocentigt. Sam Johnson nickade in en hörna efter 24 minuter och Omar Colley dundrade in 0–2 med pannan tio minuter i andra halvlek.

Efteråt en fulländad prestation strålar mittbacken.

– Det är makalöst. Jag förväntade mig inte att göra mål, men det kom. Jag är lång, så om jag inte får in bollen kommer de kanske att skylla på mig, säger han.

”Jag var uppspelt”

Colley har haft en slitsam vecka. 25 mars spelade han kvalmatch i Mauretanien, fyra dagar senare i sitt hemland Gambia och sedan kastade han sig på flyget till Sverige. Han kom till Stockholm i torsdags kväll, trotsade tröttheten och tränade på fredag och lördag.

– Det var en lång resa, men så är mitt liv, säger han.

Varför bestämde du dig för att spela mot Örebro?

– Jag var uppspelt. Det är början av säsongen. Tränaren frågade mig och jag sa att jag ville spela. Laget behöver mig. Jag har varit här förra året så det är bättre att jag spelar med (Marcus) Hansson.

Är du fortfarande trött?

– Ja, jag har hälproblem och kramp överallt, men det är mitt liv. Jag är tuff.

”Du kan se hur starka vi är”

I fjol var Colley mittlås ihop med Emil Bergström i ett Djurgården som hade en stark senvår och sommar, men som till sist blev tabellsexa. Tills i år ser det värre ut i och med Kerim Mrabtis och Haris Radetinac skador, men också i de kreativa mittfältarnas frånvaro tror Omar Colley på sitt lag.

– Det handlar om förbättring. Fjolåret var bra, men vi måste utveckla ett par saker. Vi har videoanalyserat och arbetat med vår taktik i försvaret, säger han och ger en prognos:

– Du kan se hur starka vi är. Spelar vi så här starkt kommer vi på slutet av säsongen vara topp tre.

Nyförvärvet Mathias Ranégie spänner bågen ännu högre, men han gör det i skämtsam ton.

– Det såg rätt bra ut, va? Vi vill ha guld, eller! Det har inte sett helt klockrent ut på försäsongen, men i dag gör vi en taktiskt jävligt bra match. Kan vi göra sådana här bortamatcher och hemma vara ännu mer dominanta så kan det gå bra den här säsongen, säger anfallaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.