Fansens protest mot Brwa Nouri

avPer Bohman

Banderoll riktades mot Nouri

Foto: Per Bohman

Brwa Nouri är nära Djurgården.
Då satte supportrarna ner foten.
"Nouri ska inte spela en minut i DIF", meddelade fansen med en banderoll under matchen mot Häcken.

Brwa Nouri sitter på ett utgående kontrakt med Östersund, där han imponerat stort under säsongen. Flera klubbar är intresserade av mittfältaren som varit spindeln i nätet i nykomlingens hyllade passningsspel. Fotbollskanalen rapporterade först om Djurgårdens intresse för 29-åringen, uppgifter som även Sportbladets källor bekräftar.

Ett köp som knappast vore okontroversiellt. Nouri har nämligen en bakgrund i AIK. Han är fostrad i Solna-klubben, har representerat A-laget och ofta talat gott om föreningen. Nouri hade en stökig period under ungdomsåren, men hittade rätt som fotbollsspelare och människa sedan han lämnat tonåren. Först i Borlänge och Dalkurd, och de senaste åren i succéklubben Östersund.

”Jag såg den inte”

När Djurgården tog emot Häcken visade delar av supporterkollektivet sitt tydliga missnöje med en eventuell affär. En banderoll med budskapet "Nouri ska inte spela en minut i DIF" hängdes upp på läktaren.

Sportchefen Bosse Andersson om banderollen:

– Jag såg den inte.

När Andersson får förklarat för sig vad som stod på banderollen svarar han följande:

– För det första såg jag den inte, men jag har heller inga kommentarer om den.

”Det är spekulationer”

Finns det något konkret intresse från Djurgården sida för Nouri?

– Det är spekulationer. Det hör till den här tiden. Det är erat jobb att spekulera. Men jag inga som helst kommentarer att ge till er angående spelare eller tränare i Djurgården.

Hur ser du på en spelares tidigare bakgrund när du funderar på att värva någon?

– Vi är överens om vilket spelarbehov vi har. Sen får man diskutera det sen. Om någon spelare är klar för Djurgården, eller om det finns något konkret, så kommer vi berätta det.

Kindberg: ”Jag vet fan ingenting”

Östersunds ordförande Daniel Kindberg förstår att det finns intresse för Nouri.

– Vi vet vilken plats vi har i hierarkin. Vi har en lönestruktur som vi följer och det finns mer pengar i de större klubbarna. Om spelaren väljer det så har han valt en väg och då är det bara att önska lycka till, säger han och fortsätter.

– Jag hade dock ingen aning om det här. Jag pratade nyligen med Bosse och han nämnde inte det här med en stavelse. Så jag vet fan ingenting. Jag kan bara säga att jag verkligen uppskattar Brwa som människa och spelare.

Sportbladet har varit i kontakt med Brwa Nouri som dock avböjer att kommentera.