”Han måste be om ursäkt”

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Agenten Dimitri Seluk dömde ut Pep Guardiola för att han har placerat Yaya Touré i frysboxen.

Nu kräver Manchester Citys manager en ursäkt.

– I dag tror agenterna att de är större än vad de är. Han måste be om ursäkt. Annars får han inte spela, säger Guardiola till Daily Mail.

Pep Guardiola bortprioriterade Yaya Touré i Barcelona och ivorianen är i frysboxen sedan spanjoren tog över Manchester City.

Det gillar inte agenten Dimitri Seluk, som gick till attack mot Guardiola för två veckor sedan.

– Yaya är i väldigt bra form och redo för spel. Jag tror att han tappat sju kilo, men det kanske inte är tillräckligt bra för Guardiola. Men å andra sidan var inte ens Zlatan Ibrahimovic tillräckligt bra för Pep ..., sa Seluk.

– City kommer att tappa miljontals supportrar från Afrika på grund av Guardiola. Nu kommer de heja på Manchester United i stället. Flera människor i Afrika säger att de aldrig kommer att se City på tv igen.

”Det var tufft för mig”

Pep Guardiola gillar inte agentens utspel.

– Jag kan inte föreställa mig att en spelaragent på min tid hade gå ut i media och talat illa om Johan Cruyff. Kanske är det den nya eran, men jag tillhör den gamla generationen, säger Guardiola enligt Daily Mail.

– I dag tror agenterna att de är större än vad de är. Om du har ett problem med mig så kan vi prata. Fram till han (agenten) ber om ursäkt kommer Yaya inte att spela.

Guardiola har inte tagit ut Touré till Citys trupp i Champions League.

– Det var tufft för mig att lämna honom utanför Champions League. Jag känner honom, jag vet att det är en bra kille, säger managern.

”Inte har mod att ringa mig”

– Dagen efter det hände gick hans agent ut och pratade. Efter det är Yaya borta, om inte Dimitri Seluk kommer till en presskonferens eller går till hans vänner i media – eftersom han inte har mod att ringa mig – och ber om ursäkt till Manchester City, Yayas lagkamrater och tränaren, säger Guardiola.

– Jag kan inte acceptera att varje agent pratar ut i media varje gång deras spelare inte är med. Jag vet hur mycket Dimitri Seluk älskar Yaya Touré. Men om han älskar honom så mycket så ska han visa det genom att be om ursäkt till Manchester City efter de uttalanden han gjorde i tidningarna.

Yaya Touré har bestämt sig för att avsluta landslagskarriären. Med andra ord har han gjort sin sista landskamp med Elfenbenskusten.

Zlatan Ibrahimovic spelade under Pep Guardiola 2009/10, men de kom som bekant inte alls bra överens.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM