Mourinho har tröttnat – på jättekaoset i Kina

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic lyckades undvika usla förhållanden

Usla väderförhållanden, brister hos organisatören, journalister som jagade autograf och flygstrul.

Nu har José Mourinho tröttnat på jättekaoset under Kina-turnén.

– Jag vill bara få hem mina spelare helskinnade, säger Manchester United-tränaren.

Manchester United har knappast haft ett optimalt träningsläger i Kina.

Zlatan Ibrahimovic har fortfarande ledigt, men resten av laget drabbades först av ett flygkaos.

Ett rejält oväder gjorde att flygplanet tvingades till en tidig landning i Tianjin, cirka 13 mil sydost om slutdestinationen Peking där matchen mot stadsrivalen Manchester City spelas.

– Vi skulle flyga i två olika plan, halva laget i ena och resten i det andra. De i det första planet var lyckliga eftersom planet var mycket bra, landade säkert och var på hotellet i god tid och kunde äta middag, säger Jose Mourinho enligt BT Sport.

– Men den andra gruppen var olycklig. Planet var inte bra, de hade också en storm och tvingades landa i Tianjin. De fick vänta där i några timmar och kom till hotellet mitt i natten.

40 grader i lokalen

Samma oväder som stoppade det andra planet gjorde också att José Mourinhos presskonferens dagen därpå (i dag) fick ett bisarrt avslut.

Den skulle hållas på Bird’s Nest, arenan där matchen mot City är tänkt att spelas, men på grund av gräsets dåliga skick fick den flyttas till en intilliggande lokal. När Mourinho anlände dit vägrade han att vara kvar på grund av en värmen som uppgick till 40 grader i rummet.

Ett hundratal journalister var på plats på presskonferensen, som till slut fick ske utomhus, och många av dem var dessutom klädd i United-tröjor enligt BT Sport – och ville ha autograf av Mourinho.

"Inga problem att förlora"

Nu har tränaren tröttnat – och struntar i resultatet mot lokalrivalen City.

– Det är inga problem för mig att förlora matchen. Det som är problem för mig är dåliga förhållanden för mina spelare, säger Mourinho.

– Om du frågar om min objektiva syn inför matchen i morgon har jag bara en sak att säga: ta hem mina spelare helskinnade.

Matchen mellan Manchester United–Manchester City spelas i morgon, måndag, och sänds i Kanal 5 med start 13.30.

ARTIKELN HANDLAR OM