”Kollade på mig som om jag vore dum i huvudet”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Elmin Nurkic i

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Att vara lojal sin klubb är eftersträvansvärt. Att vara trogen sin gamla klubb är inte alltid lika populärt.

Varbergs Elmin Nurkic är ett klart bevis på det. I Svenska cupen-mötet mot gamla klubben Öster fick Nurkic ett plötsligt hjärnsläpp – och bjöd sina tidigare lagkompisar på en snygg passning.

– Det sitter i ryggmärgen efter tio år i Öster, säger spelaren.

I den sista omgången av Svenska cupens gruppspel gästades Öster av hallandslaget Varberg i Tipshallen.

En spelare som är van att spela på inomhushallens konstgräsplan är bortalagets Elmin Nurkic. Vänsterspringaren tillbringade nästan tio säsonger i Öster, men skrev i december på för Varberg – efter en kort sejour i norska Egersund.

I matchens slutskede jagade båda lagen mål då båda klubbarna hade en teoretisk chans att gå vidare till cupens slutspel. I ett desperat försök att få igång spelet snabbt vid ett inkast kastade grönklädde Elmin Nurkic – till en rödklädd motståndare.

”Får tänka till nästa gång”

– Det sitter i ryggmärgen efter tio år i Öster. Jag skulle kasta snabbt och kollade på min gröna spelare, men kastade sen till den röda. Mina lagkompisar blev ganska förvånade och jag hann tänka: vad fan håller jag på med? Det där är inte mitt lag längre, säger Nurkic till Sportbladet.

Nurkic säger att de nya lagkompisarna i Varberg blev överraskade efter den snöpliga missen.

– Haha, de kollade mest på mig som om jag vore dum i huvudet. Hur tänkte du nu, liksom? Det var en snabbreaktion från min sida. Jag har tränat i den där hallen i tio år.

Vad har du fått för reaktioner på det här nu i efterhand?

– Det är många som har hört av sig och skrattar åt mig. Men det är okej, det bjuder jag på, säger han.

– Nästa gång som jag möter Öster får jag tänka till en gång extra innan jag passar någon. Men de kanske kan vara schyssta och skicka tillbaka bollen till mig en gång först.

De har vunnit Guldbollen mer än en gång 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM