Sen kvittering räddade poäng åt Blåvitt

avStefan Alfelt

FOTBOLL

Hysén snuvade J-Södra på segern

Foto: BILDBYRÅN

JÖNKÖPING. Tobias Hysén hoppade in och räddade en poäng för Göteborg.

– Tanken var att jag inte skulle spela alls, säger Hysén.

Han kände av sin höftskada från Europa Leaguematchen mot Helsingfors, men dels hamnade Göteborg i underläge, dels tvingades Gustav Engvall gå ut i slutminuten av första halvlek med en knäskada.

– Då var det bara att bita ihop och köra, säger Hysén som kom in efter paus.

Och han hamnade direkt i situation som kunde ha avgjort matchen. Tobias kom före utrusande Jönköpingsmålvakten Damir Mehic till bollen och blev fälld. Domaren Kaspar Sjöberg visade gult kort.

– För mig är det en solklar målchansutvisning. Vi har 25­30 meter kvar till mål och även om vi kommer två mot två eller tre mot tre, utan målvakt är det för mig en jättebra målchans, säger Tobias.

”Gör det svårt för oss”

Göteborg inledde starkt men sen tog Jönköping över.

– Vi gör det svårt för oss. Vi vet att de är duktiga på att spela in bakom backlinjen.

Framförallt i lägen när man inte är riktigt beredd på det vippar de in den med ett tillslag.

De har duktiga spelare som följer deras spelidé. De är beredda på att bollarna kommer och springer smart. Det såg vi redan förra veckan och att vi inte är beredda på det känns lite konstigt.

Hans sena kvittering kom efter en intensiv forcering av Göteborg.

– Jag står på rätt ställe och nyper till. Det var jätteskönt. Vi får hoppas att den poängen blir värdefull när vi ska räkna ihop allt.

”Lite tidigt titta på tabellen”

Fem poäng upp till Norrköping. Kanske sex till Malmö på måndag.

– Halva serien är kvar. Jag är ganska säker på att varken Norrköping eller Malmö kommer att gå rent. Det är lite tidigt titta på tabellen. Samtidigt får vi inte släppa i väg dem för långt. Vi får ta en match i taget tills vi är klara med Europa.

På torsdag är det retur mot Helsingfors borta. Förmodligen utan båda de skadade anfallarna Mikael Boman och Gustav Engvall så Tobias lär bli startspelare.

– Torsdagen har aldrig varit något problem. Det handlar väl om för oss att höja oss ett par snäpp i det mesta vi gör nu, säger Tobias Hysén.

ARTIKELN HANDLAR OM