Videon som visar dopningsattacken

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Här går Ulf Karlsson till angrepp mot ”Ibra”

I våras hamnade friidrottslandslagets förre förbundskapten Ulf Karlsson i fokus efter ett utspel mot Zlatan Ibrahimovic.

Nu kan Radiosporten visa videon där Karlsson anklagar ”Ibra” för att ha varit dopad.

– Zlatan gick upp tio kilo i muskler på ett år. Det är rätt bra jobbat vid skivstången..., säger Karlsson.

Foto: RADIOSPORTEN, TT

Det var under en paneldebatt på Värmlands idrottshistoriska sällskapscafé som Karlsson levererade de allvarliga anklagelserna mot den svenske superstjärnan.

11 april meddelade Ibrahimovic, via sin advokat Fredrik Bogren, att han stämmer Ulf Karlsson.

”Ulf Karlssons uttalanden är osanna, grundlösa och mycket allvarliga för Ibrahimovic som enskild individ och idrottsman liksom i förhållande till hans sponsorer och samarbetspartners. Därför måste uttalandena bemötas, vilket nu görs genom att åtal väcks”, skrev advokaten i ett mejl till TT.

Kort efteråt skrev Karlsson ett brev och bad om ursäkt.

”Lätt för att fuska”

Nu har Sveriges Radio kommit över en video från paneldebatten.

Där hörs – och syns – Karlsson utveckla sina dopningsmisstankar så här:

– Det var ju inte så länge sedan som hela Juventus fotbollslag förklarades dopade. Deras klubbläkare Riccardo Agricola fick 22 månaders fängelse. Det var fyra års systematisk dopning. Det har erkänts i efterhand också. Så dopning förekommer nog även i andra länder. Jag menar, Italien är ett relativt välmående land, men italienarna har jävligt lätt för att fuska, lite som grekerna, om man ska generalisera. Jag kan också säga så här att Zlatan gick upp tio kilo i muskelmassa under perioden i Juventus. Det är rätt så snabbt, på ett år gjorde han det.

”Bra jobbat...”

I en ljudupptagning framgår att Karlsson avslutar sin harang med att säga:

– Det är rätt bra jobbat vid skivstången.

Den rättsliga processen mellan Ulf Karlsson och Zlatan Ibrahimovic pågår. ”Ibra” kräver inte Karlsson på skadestånd utan yrkar på ersättning för rättegångskostnaderna, enligt Radiosporten.

Publicerad: