Ankersen tillbaka till allsvenska omstarten

FOTBOLL

Spelklar mot Sundsvall

1 av 5

Han slog ner sin motståndare i träningsmatchen mot Strömsgodset.

Men någon lång avstängning blir det inte för Jakob Ankersen.

Dansken har fått grönt ljus att spela i den allsvenskan omstarten mot Sundsvall.

Det var för en vecka sedan som Jakob Ankersen i en vänskapsmatch mot norska Strömsgodset blev hårt tacklad av motståndarlagets Tommy Höiland.

IFK Göteborgs högermittfältare såg rött direkt och svarade med att dela ut ett slag i ansiktet på Höiland med handen.

– Jag fick en väldigt ful tackling och reagerade instinktivt. Jag har varit ute och sagt ursäkta till honom så det är ur världen för mig. Det sker på en sekund. Jag måste lära mig att kontrollera det. Det får jag ta med mig till nästa situation som kommer, sa Ankersen till GP efteråt.

Missar EL-mötet

Domaren Bojan Pandzic visade direkt upp det röda kortet och skrev efter matchen en anmälan och skickade den vidare till disciplinnämnden.

– Han blir väl avstängd en eller två matcher i allsvenskan skulle jag tippa. Han får en tidsbestämd avstängning så det kanske blir både Europa League och allsvenskan. Det beror på när de sätter det, sa Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson till GP.

Men någon längre avstängning blir det inte. IFK Göteborg på sin hemsida skriver att Jakob Ankersen åter är spelklar till den allsvenska omstarten mot Gif Sundsvall den 10 juli.

Därmed missar spelaren endast dubbelmötet i Europa League-kvalet med Llandudno FC. IFK Göteborg lär dock klara sig bra utan dansken utan problem i returmötet den 7 juli eftersom det blev seger med 5–0 i hemmamötet.