”Han blir värre och värre – är en ligist”

1 av 3
FOTBOLL

Marouane Fellaini är i blåsväder för en ny våldsam armbåge i matchen mot Liverpool.

Nu har tidigare Premier League-domaren Howard Webb fått nog.

– Fellaini kan inte spela utan att slänga sina armbågar omkring sig, säger han.

Niva: De är favoriter i Champions League

Manchester United klarade blott 1-1 hemma mot Liverpool vilket innebär att Louis van Gaal och kompani är utslagna i Europa League efter att ha fallit 0-2 på bortaplan förra veckan.

För Marouane Fellani var det ännu en match där han nu hamnat i blåsväder för att ha använt sina armbågar våldsamt.

I går var det Liverpools mittback Dejan Lovren som blev måltavla för en armbåge. I förra veckans möte var det Emre Can som blev offer.

”Borde blivit avstängd”

Nu har tidigare Premier League-domaren Howard Webb fått nog.

– Det är en sak att spela tufft, men en helt annan sak att vara en ligist på planen. Fellaini kan inte spela utan att slänga sina armbågar omkring sig. Jag anser att han borde ha blivit avstängd för det som hände i första mötet, men Uefa tittade aldrig på det, säger Webb enligt ESPN.

Och vad gäller gårdagens armbåge mot Lovren är Webb – som i dag är expert hos tv-kanalen BT Sports – på det klara vad som borde ha blivit följden:

– Det här är ett rött kort. Dejan Lovren håller i honom, men är det en ursäkt för att rikta en armbåge mot honom? Nej, givetvis inte. Han knyter näven, lägger kraft i armbågen och siktar mot bakhuvudet. Han borde ha visats ut, säger han.

”Folk börjar tröttna”

Webb fascineras av det faktum att belgaren så ofta undviker bestraffning för incidenterna.

– Vi är medvetna om hur Fellaini spelar när vi dömer. Vi har sett det hela hans karriär, men han verkar bli värre och värre. Vecka in, vecka ut kan han inte undvika att våldsamt slänga ut armbågar i folks ansikten. Han kommer undan med det vecka in, vecka ut. Jag tror att folk börjar tröttna på det.

Niva: De är favoriter i Champions League

ARTIKELN HANDLAR OM