Klart: Anfallare lämnar Östersund

FOTBOLL

Emir Smajic lämnar nykomlingen

Emir Smajic lämnar Östersunds FK.

I samförstånd har en klausul utnyttjats.

– När Emir själv önskade den här lösningen så ställer vi självklart upp för honom, säger Östersunds manager Graham Potter till klubbens hemsida.

Östersunds FK går till sommaruppehåll med 15 inspelade poäng efter de tolv första matcherna i sin debutsäsong i allsvenskan. Inför sommarens övergångsfönster har klubben meddelat att anfallaren Emir Smajic, 27, lämnar klubben.

Anfallaren kommer tillhöra klubben fram tills att övergångsfönstret öppnar men är redan nu fri att hitta en ny klubb. Smajic har valt att utnyttja en klausul i sitt kontrakt - där han i samförstånd med Östersunds FK kunde bryta kontraktet under sommaren.

Målskytt i historisk seger

– Emir var en mycket starkt bidragande spelare till avancemanget upp till superettan och trots sina skadeproblem har han alltid gjort sitt bästa både på och vid sidan av plan. Han har trots skadorna alltid jobbat hårt och kommit tillbaka till matchform. När Emir själv önskade den här lösningen så ställer vi självklart upp för honom, säger Östersunds manager Graham Potter till klubbens hemsida.

Smajic gjorde nio allsvenska matcher och ett mål för Östersund. Målet kom i den historiska segern mot Falkenbergs FF.