Forsberg stannar i Leipzig: ”Han vill inte lämna”

avRobert Rosén

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Emil Forsberg kommer inte lämna RB Leipzig i sommar.

Agenten Hasan Cetinkaya bekräftar att svensken stannar i bundesligaklubben.

– Han vill inte lämna Leipzig den här sommaren, säger Cetinkaya till Bild.

För andra sommaren i rad har Emil Forsberg, 26, omgärdats av flyttrykten. Det är dock inte aktuellt med en övergång för den svenske stjärnan.

I onsdags hade Forsbergs agent Hasan Cetinkaya och flera representanter från RB Leipzig ett möte gällande svenskens framtid. Efteråt kunde Cetinkaya bekräfta att Forsberg stannar i RB Leipzig.

”Ett väldigt speciellt band”

– Ja, jag kan bekräfta att vi hade ett möte. Vi pratade om Emils framtid. Emil har kontrakt här till och med 2022 och han vill inte lämna Leipzig den här sommaren, säger Hasan Cetinkaya till Bild.

En stor anledning till att Forsberg väljer att stanna i RB Leipzig stavas Ralf Rangnick. Sportchefen har i sommar klivit ner på tränarbänken och kommer att träna klubben den här säsongen.

Ralf Rangnick är en av de bästa tränarna i hela världen. Och Emil litar på honom som ingen annan. Där är ett väldigt speciellt band mellan de två. Jag är ganska säker på att han kommer ta Emil tillbaka till toppform, och Emil kommer betala tillbaka förtroendet med starka insatser.

Intresse från stora klubbar

Agenten vill inte gå in på vilka klubbar som visat intresse för Emil Forsberg, men menar att där är flera klubbar som vill locka till sig 26-åringen.

– Jag vill inte nämna några namn. Men stora klubbar var och är konkret intresserade. Men Emil kommer stanna i Leipzig och göra sitt bästa för att det ska bli ännu en bra säsong.

Emil Forsberg har spelat i RB Leipzig sedan januari 2015 och sitter på ett kontrakt som löper ut sommaren 2022.

Skytteligorna 2017-18 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM