Belgiska teorin: Därför skadades De Bruyne

Pekar ut brutala spelschemat och tidiga säsongsstarten

avMartin Tolén

Kevin De Bruyne har åkt på en andra allvarlig knäskada.

Nu pekas VM – och en förkortad semester – ut som anledningarna bakom skadan.

”Kan han omedvetet ha närmat sig skadan i drömmen om att vinna VM?”, skriver belgiska HLN.

I går kom uppgifterna om att Manchester City-stjärnan Kevin De Bruyne, 27, skadat sitt knä allvarligt på träning.

Mittfältaren fastnade med dobbarna i gräset och ådrog sig en liknande skada han hade 2016 – vilket höll honom borta i nio veckor.

De Bruyne reser under torsdagen till Barcelona för att genomgå en operation hos den världsberömde Ramón Cugat.

Foto: Eamon and James Clarke / Eamonn and James Clarke

”Lämnade avtryck”

Och nu pekas ett alldeles för brutalt spelschema ut som en av anledningarna bakom skadan.

Tidigare i somras gick fotbollens globala spelarfack, FIFPro, ut med ett krav om varje spelare som deltar i VM ska ha fyra veckors obligatorisk semester efter att en tävlingssäsongen slutar och nästa försäsong börjar.

De Bruyne fick dock bara tre veckor på grund av att Premier League-säsongen startade redan förra helgen – till skillnad från övriga ligor som startar kommande eller nästa helg.

”Förra säsongen gjorde han 68 matcher, varav 63 som startspelare, vilket lämnade avtryck i både huvud och ben. GPS-spårarna i Man City visar att han sprang cirka 11,5 kilometer per match och även i VM – där det var betydligt högre temperaturer – snuddade han vid 11 kilometer per match. Kan han omedvetet ha närmat sig skadan i drömmen om att vinna VM?”, frågar sig belgiska HLN.

”Ville dra i handbromsen”

De Bruyne återvände till träning i förra veckan och redan efter premiären mot Arsenal berättade De Bruyne själv att fjolåret – med Premier League, ligacupen, FA-cupen och semifinal i både Champions League och VM – slitit på honom.

Därför var planen att De Bruyne skulle matchas och tränas sparsamt.

– Det kommer inte att bli 70 matcher den här säsongen. Jag ska få vila oftare och till och med sitta hemma i soffan vissa gånger, sa De Bruyne.

”City var medvetna om att han riskerade en allvarlig skada. Resultaten av De Bruynes fysiska tester var mer än tillräckliga, men Pep Guardiola hade för avsikt att dra i handbromsen den här säsongen för att inte bränna ut sin mittfältsgeneral”, skriver HLN.

Manchester Citys nästa ligamatch spelas hemma mot Huddersfield på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM