KLART: De tar över Djurgården efter Özcan

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nu är det klart och presenterat:

AIK:s tidigare guldhjältar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tar över Djurgården efter Özcan Melkemichel.

– Jag kan förstå att det är kontroversiellt även om det inte var någon tvekan för mig och Kim att välja Djurgården, säger Lagerlöf.

Dagens mest väntade fotbollsnyhet?

Att Thomas Lagerlöf, 50, och Kim Bergstrand, 47, tar över Djurgårdens allsvenska fotbollslag.

Tränarduon, som sade upp sig från Sirius i går, är nu presenterade som nya tränare för Dif där Özcan Melkemichel i går gav besked att han lämnar klubben.

– Kim och Thomas har gjort ett bra jobb i Sirius där de spelat en attraktiv och vägvinnande fotboll, en modern fotboll, säger Bosse Andersson när han presenterade duon som skrivit på ett treårskontrakt.

”Väldigt imponerad”

– Det känns helt rätt, det ska bli spännande att jobba i en klubb som uppfattar som väldigt välskött med bra förhållanden och mycket publik, säger Thomas Lagerlöf.

Kim Bergstrand:

– Jag har varit väldigt imponerad av Djurgårdens arbete, det är en klubb med väldigt stort självförtroende och bra självkänsla.

”Ska hota om Europaplats”

Diskussionerna som varit med bakgrund av att duon har tagit SM-guld som spelare med AIK och nu ska träna Djurgården ger inte duon mycket för.

– Det har inte funnits någon som helst tvekan att ta jobbet i Djurgården beroende på vad jag gjorde som spelare, jag har jobbat med fotboll sedan 1985 och har tillhört fem klubbar i Stockholms län, säger Bergstrand och fortsätter:

– Vi har fått frågan om AIK många gånger nu. Det är det enda ni journalister pratar om. Det verkar bara vara en tanke i taget. Jag har spelat i AIK, Hammarby och varit tränare i sexton år. Åtta år i BP och sju år i Sirius. När jag kom till Sirius så hörde jag att det inte skulle vara stockholmare i Uppsala. Hade jag gått från Sirius till Västerås hade jag fått höra att det också var idioti. Fans ska ha känslor, så är det, men vi är proffsiga och var vi spelade för 20–25 år sedan tänker vi inte på.

”Förstår att det är kontroversiellt”

Thomas Lagerlöf har en stark anknytning till AIK med över ett decennium som spelare för Gnaget, ett vunnet SM-guld och dessutom en roll som tränare.

– Jag kan förstå att det är kontroversiellt även om det inte var någon tvekan för mig och Kim att välja Djurgården. Jag har full respekt för att andra tycker annorlunda. Men jag är fotbollstränare och det här är mitt yrke. Ska man vara kvar i samma klubb hela livet är det svårt att få någon utveckling.

Kommer ni in med ett minus hos fansen?

– Minus eller inte. Vi ska jobba stenhårt. Det har vi alltid gjort för att nå framgång.

De har fått klart för sig om vilken målsättning som gäller i Djurgården:

– Vi har fått en klar målsättning av Djurgården, det är hota om Europaplatserna varje år och då är man också med och konkurrerar om de ädlaste medaljerna. Gör man rätt över tid finns chansen att man blir bäst.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.