Här hyllas Wayne Rooney på Wembley

Han tackade för sig i landslaget redan 2016.

Men i kväll tog Wayne Rooney, 33, ett sista farväl av landslaget hemma på Wembley mot USA.

– Det är något jag kommer minnas länge, säger Rooney.

Efter EM-misslyckandet 2016 valde Wayne Rooney att lämna landslaget.

I dag fick han chansen att ta ett varmare farväl av den engelska landslagspubliken. Rooney blev uttagen till mötet med USA på Wembley för att få spela sin 120:e landskamp och samtidigt avtackas.

Rooney började på bänken men fick ändå rejält med uppmärksamhet inför avspark. Tillsammans med sina fyra barn, i tröjor med siffran 120 på ryggen, gick han in och tog emot en minnestavla av FA samtidigt som han hyllades av publiken.

Vackert mål av Lingard

Men innan Rooney fick kliva in i handlingen bjöds det på två fina engelska mål. Det första böjde Jesse Lingard in i bortre krysset efter 25 minuter och bara tre minuter senare gjorde Trent Alexander-Arnold sitt första landslagsmål när han fyllde på på högerkanten och smällde in ett vristskott till 2–0.

1–0-skytten Lingard blev sedan den som fick byta av just Rooney i den 58:e minuten. Washingtonspelaren blev inbytt med nummer tio på ryggen och kaptensbindeln runt armen.

Han hade ett farligt skottläge i 72:a minuten och ett vasst läge på övertid men utan att hitta nät.

– Jag ville ha det där målet och det var nära, men killarna gör en jättebra match. Det var ett fint sätt att säga tack och hej då, säger Rooney.

I stället för han som tackade för sig var det debutanten Callum Wilson som gjorde 3–0 och avslutade målskyttet.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.