Rooney om sista tiden i United: ”Pinsamt”

Talar ut i ny intervju: ”Kunde inte fortsätta”

Foto: Carl Recine / TT NYHETSBYRÅN

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Wayne Rooney lämnade Manchester United 2017.

Nu berättar han om sista tiden i klubben.

– Det var pinsamt, säger anfallaren till Sky Sports.

Wayne Rooney, 33, är en legendar i Manchester United.

Anfallaren är klubbens främste målskytt genom tiderna och han är den ende engelsmannen som har vunnit Premier League, Champions League, FA-cupen, ligacupen, Europa League och klubblags-VM. Totalt gjorde han 13 år i United, innan han lämnade klubben förra sommaren.

Och nu berättar han om sista tiden på Old Trafford.

”Fick aldrig chansen”

I en intervju med Sky Sports säger han att hans sista månader i United var ”pinsamma” och att han kände att hans tid i klubben var slut.

– Det finns stunder där du tvivlar på dig själv som spelare och tänker: "Är jag tillräckligt bra?", säger Rooney och fortsätter:

– När José Mourinho lämnade mig utanför laget... det finns stunder när du tvivlar på dig själv. Jag tyckte att jag var tillräckligt bra för att ta mig in i laget igen, men jag fick aldrig riktigt chansen. Jag kom in en minut i Europa League-finalen, jag skulle komma in mot Southampton i ligacupfinalen, och i de stunderna var det pinsamt.

Rooney, som gjorde sin sista match för England i torsdags, menar att matchen mot Southampton i februari förra året blev en vändpunkt. United vann med 3–2 men Rooney satt kvar på bänken hela matchen när Mourinho tog sin första titel i klubben.

– Det kom till en punkt där jag skämdes, jag tänkte: "Jag kan inte fortsätta så här". I matchen mot Southampton kom Mourinho till mig och sa: "Jag vill att du lyfter pokalen". Jag tänkte: "Alltså, jag spelade inte ens". Han insisterade, och jag lyfte den bokstavligen och skickade den vidare. Jag visste bara att... vad höll jag på med? Jag behövde gå vidare.

Rooney återvände till Everton, men just nu spelar han i DC United i MLS.

Foto: Carl Recine / TT
Zlatan och Rooney i United
Skytteligavinnare i Premier League på 2010-talet 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM