”Planet håller på att falla sönder”

Salas ord inifrån flygplanet: Om ni inte hör från mig på 1,5 timme...

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Emiliano Sala saknas fortfarande efter att hans privatplan på måndagskvällen försvunnit någonstans över den Engelska kanalen.

Nu publicerar argentinsk media en ljudupptagning inifrån planet som 28-åringen skickade till sina vänner strax innan start.

– Jag är på planet och det ser ut som det håller på att falla sönder, säger Sala enligt Clarín.

Vid 20:30 på måndagskvällen försvann det lilla privatplanet av märket Piper Malibu närheten av Casquets-fyren i den Engelska kanalen. Ombord fanns fotbollsstjärnan Emiliano Sala på väg från från sin gamla klubb Nantes i Frankrike till den nya klubbadressen Cardiff City i Wales.

En stor räddningsinsats drogs omedelbart igång men tidigt på onsdagen hade inga spår av flygplanet hittats.

”Om ni inte hör från mig på 1,5 timme”

Nu publicerar argentinsk media, däribland Olé och Clarín, en ljudupptagning gjord inifrån planet innan start. Det är ett röstmeddelande som Emiliano Sala skickat till sina vänner och vars autenticitet bekräftats för Clarín av 28-åringens far Horacio.

På upptagningen hörs en trött och orolig Emiliano Sala tala till sina kompisar.

– Jag sitter på planet nu och det ser ut som det håller på att falla sönder. Jag är på väg till Cardiff och galet nog startar vi där redan i morgon och på eftermiddagen ska vi träna. Killar, jag är i mitt nya lag, säger Sala och säger senare i ett nytt meddelande:

– Hur har ni det? Allt bra? Om ni inte hör något från mig på 1,5 timme kanske de behöver skicka ut någon för att hitta mig... Jag börjar bli orolig.

Foto: LOIC VENANCE / AFP
Emiliano Sala

Klagade över märkliga ljud

Enligt brittiska Daily Mail flög Sala i samma plan från Cardiff till Frankrike så sent som i söndags efter att ha gjort klart övergången till den engelska fotbollsligan Premier League. Han ska då ha beklagat sig över att flygturen var väldigt skumpig.

28-åringen skulle sedan bara ta farväl av sina gamla lagkamrater i Nantes på måndagen för att efter det flyga över den Engelska kanalen igen samma kväll. Från planet ska argentinaren då också ha skickat ett sms till sina vänner där han beklagade sig över att planet gjorde ”märkliga ljud”.

Flygolyckorna som skakade Europa

Paniken i cockpit: Piloternas sista ord

Publicerad: