”Får se om han kan råna en bank eller inte...”

avHenrik Lundgren

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Matchhjälte direkt efter två och en halv minut på planen.
Nu hoppas Häcken och sportchefen Sonny Karlsson få behålla Moestafa El Kabir längre än fram till sommaren.

– Förhoppningar ska man alltid ha, sen om det är möjligt är en annan fråga. Vi får se om Sonny kan råna en bank eller inte, säger El Kabir.

Tillbaka i allsvenskan, och Moestafa El Kabir visade direkt att han är en profil, både på och utanför planen. Häckens korttidsförvärv, inlånad till den 31 maj, hade bara varit på planen i två och en halv minut när lagkamraten Daleho Irandust blev kapad i straffområdet av Kalmarspelaren Chima Akas. Ordinarie straffskytten Paulinho Oliveira hade blivit utbytt mot just El Kabir och…

– Den som först hittar bollen då får den. Och ”Musse” är snabb, så… Det är klart, när han väl har bollen i händerna, då ska det mycket till för att någon annan ska få bollen därefter, säger Häcken-tränaren Andreas Alm.
För El Kabir var det aldrig någon tvekan. Vare sig huruvida vem som skulle slå straffen, eller var han skulle lägga den.

– Nej, jag tror att av alla som var på planen så var jag den mest självklare straffskytten. Tror jag…? Jag såg ingen annan gå fram till bollen, ingen som vågade i alla fall. Gör jag inte mål så går det illa, får man straff ska man sätta den. Men jag var stensäker, säger han med ett stort leende.

”Förhoppningar ska man alltid ha”

El Kabir var inte den ende som var nöjd efter matchen. Häckens sportchef Sonny Karlsson sken ikapp med solen som låg över Hisingen matchen igenom, och hoppas nu få behålla anfallaren även längre än vårens korttidslån. El Kabir tillhör turkiska Antalayspor, men enligt Karlsson har har inte fått ut någon lön sen han sist spelade i början av februari. Dörren står vidöppen från Häckens sida för att förlänga El Kabirs vistelse på Hisingen. Möjligheten till det skulle säkerligen öka om Antalyaspor dessutom skulle åka ur.

– Så är det ju, medger Karlsson.
Anfallaren skrattar när han får höra om sportchefens funderingar.
– Det är bra, förhoppningar ska man alltid ha. Sen om det är möjligt är en annan fråga. Jag har kontrakt fram till den siste maj, och det är där vi är nu. Sen hur det blir då får vi se, få se om Sonny kan råna en bank eller inte, haha.

”Är som att sitta på en cykel”

Nyförvärvet, som under sina två sejourer i klubben nu gjort 20 mål på totalt 33 allsvenska matcher, imponerade under sitt korta inhopp. Matchflåset saknas till viss del, men under den drygt 20 minuterna han fick på sig vann han nickdueller, sprang fint i djupled. Och satte matchens enda mål.

– Det är som att sitta på en cykel, man glömmer inte av hur man spelar fotboll. Förhoppningsvis är jag i full form inom några veckor. Men blir det så här att jag fortsätter hoppa in och göra mål så kommer ingen klaga tror jag.

ARTIKELN HANDLAR OM