Stjärnspäckat Brasilien vann klart mot Ryssland

Foto: TT
FOTBOLL

Ryssland spelar VM:s invigningsmatch på Luzjnikistadion i Moskva – Brasilien hoppas på en VM-final på samma ställe.

När lagen i kväll möttes på Rysslands största arena slutade det med en klar seger för bortalaget.

– Jag tycker att laget är helt redo för VM, säger Brasiliens förbundskapten Tite.

Ryssland inledde bra i träningsmatchen på kylslagna Luzjnikistadion. I första halvlek hade både Aleksandr Samedov och Aleksej Mirantjuk lägen att ge hemmalaget ledningen.

I Brasilien hade Gabriel Jesus en bra chans, men 0–0 stod sig halvleken ut.

I början av andra släppte det för det stjärnspäckade bortalaget. Först gjorde Inter-mittbacken Miranda Brasiliens ledningsmål efter att Akinfeev lämnat retur på ett skott från Thiago Silva.

Efter en timme fixade Paulinho en straff som Barcelona-lagkamraten Coutinho förvaltade säkert.

Paulinho hade innan det missat flera jättelägen, men tog revansch när han i den 66:e minuten nickade in Willians precisa inlägg.

Skadade nyckelspelare

Ryssland saknade försvararna Viktor Vasin och Georgij Dzjikija samt anfallsstjärnan Aleksandr Kokorin som alla dras med allvarliga skador och ser ut att missa VM på hemmaplan.

Trots det lyckades laget oroa det brasilianska försvaret och hade i slutet av matchen flera lägen att reducera. Aleksej Mirantjuks bror Anton hade en boll i ribban medan Anton Zabolotny missade öppet mål på en retur. Matchen slutade dock 0–3.

– Jag tycker att laget är helt redo för VM. Vi hade våra chanser och vi gjorde våra mål. Laget uppnådde målet jag hade satt upp för dem, vilket betyder att de förstått vad jag ville se från dem, säger Brasiliens förbundskapten Tite enligt nyhetsbyrån AP.

”Kan inte ändra historien”

På tisdag möter Brasilien Tyskland i en träningsmatch i Berlin. Lagen har inte mötts sedan Tyskland förnedrade Brasilien med 7–1 i semifinalen i VM 2014.

– Vi kan inte ändra det förflutna, vi kan inte ändra historien. Så vad kan vi göra mot Tyskland? Vi måste bara spela fotboll. Vi måste vara taktiskt starka, vi måste vara tekniskt starka, säger Tite.

Om mindre än tre månader tar Ryssland emot Saudiarabien i VM:s invigningsmatch på Luzjnikistadion.

Även Brasilien kan komma att återvända till arenan om laget tar sig till slutspelet i VM.