Östers premiär flyttas till Borås: ”Degerfors har vägrat”

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Superettan-premiären mellan Öster och Degerfors är bara dagar bort.

Nu kommer beskedet att matchen flyttas från Växjö till Borås.

– Degerfors har vägrat, säger Östers tränare Christian Järdler till SMP.

Premiären mellan Halmstads BK och Helsingborg har redan skjutits upp på grund av vädret. Öster har sedan tidigare också deklarerat att man vill skjuta upp premiären mot Degerfors på grund av att planen på Myresjöhus Arena inte är i spelbart skick. Men Degerfors har inte velat flytta matchen till ett annat datum. Därför står det nu klart att Öster tvingas att flytta sin hemmamatch från Myresjöhus Arena till konstgräset på Borås Arena.

– Det blir match i Borås. Det är bestämt. Vi har gjort allt vi har kunnat. Vi har försökt på alla nivåer. Jag har pratat med deras tränare. Vi vill spela våra hemmamatcher på vår hemmaplan. Men Degerfors har vägrat, säger Christian Järdler till Smp.

”Grundar det här på helt sportsliga grunder”

För att matchen skulle kunna skjutas upp till ett annat datum hade det krävts att båda föreningarna var överens om det. Detta var fallet när matchen mellan Halmstad och Helsingborg sköts upp till ett annat datum. Men Degerfors har alltså inte velat flytta matchen på grund av sportsliga grunder.

– Jag förstår precis att det är tungt för Öster, särskilt när det är en premiär. Vi grundar det här på helt sportsliga grunder. Vi har gjort uppladdningen, nu vill vi spela matchen, säger Suzanne Hällström, vice ordförande i Degerfors.

”Brist på respekt”

Flytten till Borås Arena kommer betyda en stor ekonomisk konstnad för Öster. Vid byte av arena är det den arrangerande föreningen som får ta alla extra kostnader. Det är heller inte möjligt att få ersättning från förbundet för uteblivna intäkter.

– Degerfors är fullt medvetna om vad det här kostar Öster ekonomiskt och att de själva hade suttit i samma sits om de inlett på hemmaplan. Jag tycker det är brist på respekt, säger Järdler.

ARTIKELN HANDLAR OM