Snökaos när Brage vann: ”Ett riktigt bra lag”

Foto: C MORE
Brage firar ett av fyra mål på en snöig plan.
FOTBOLL

Brage hade ledning 3–0 mot Gefle på Domnarsvallen, men med fyra minuter kvar lyckades bortalaget reducera två gånger om.

Då klev Simon Alexandersson, som noterades för två mål och två assist, fram och fastställde slutresultatet på stopptid till 4–2.

– De kommer igenom lite väl enkelt och då blir det stressigt. Så det var skönt att sätta dit den, säger Alexandersson.

Nykomlingen Brages hemmapremiär tvingades skjutas fram några minuter. Anledningen var det snökaos som drabbat Borlänge, men efter en kort stunds väntan kunde slutligen mötet med Gefle blåsas igång inför de 1 682 åskådarna.

– Det var väldigt snöigt och lite andra förutsättningar i dag, säger Simon Alexandersson efter 4–2-segern.

– Men i första halvlek spelar vi jättebra, kontrollerar matchen.

Utökade till 3–0

Alexandersson inledde Brages målskytte efter tjugo minuter på en hörna och bara två minuter senare spelade han fram till Alexander Lundin som rullade in 2–0.

Gefle hade bud på en reducering innan paus, bland annat när Hammarby-lånet Leo Bengtsson sköt i ribban. Men resultatet stod sig och med kvarten kvar utökade inhopparen Mihlali Mayambela till 3–0, efter ännu en framspelning från Alexandersson.

– I den andra halvleken så är Gelfe ett helt annat lag och spelar bättre än oss, säger Simon Alexandersson.

– Men när jag spelar fram till 3-0 känns det avgjort.

Två reduceringar på knappt en minut

När klockan stod på 85 vaknade plötsligt Gefle till liv. Inom loppet av en minut hade Adam Bergmark Wiberg fått in både en och två reduceringar vilket satte nerv i matchen. Brage tilldelades dock en straff på stopptid som Simon Alexandersson förvaltade väl till 4–2.

– De hade haft några lägen där innan, sen kommer ett misstag från oss och de kommer igenom lite väl enkelt. Då blir det stressigt, säger Alexandersson.

Trots det lyckades klubben hålla undan och tog därmed sin första seger i superettan på fem år.

Hur långt kan Brage gå i år?

– Vi har satt upp som mål att vi ska etablera oss i superettan först och främst. Vi har många killar som kommer från division 1 med positiv attityd, och några killar som kommer uppifrån. Det är ett riktigt bra lag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan

IK Brage

Gefle IF