Premier League

Svenskdoldis debuterade i FA-cupen

Av: 

Erik Wallskog

Adnan Maric
Adnan Maric

FOTBOLL

Han har tillhört Premier League-klubben Swansea sedan 2014. Under tisdagskvällens FA-cupsmöte med Notts County gjorde svenske Adnan Maric debut för ”The Swans”.

– Det var fantastiskt att kliva in på planen, det är det ögonblicket jag har krigat för sedan jag kom hit, säger 20-åringen.

Som 16-åring lämnade Adnan Maric Gais för livet som ungdomsproffs. Med sammanlagt 87 minuters superettan-fotboll i bagaget tog Göteborgssonen sina fotbollsskor och flyttade till Swansea i södra Wales.

I tisdags, tre och ett halvt år senare, gjorde Maric sitt första framträdande för klubbens A-lag.

– I söndags ringde de och sa att jag skulle träna med A-laget på måndagen. Jag blev riktigt glad och kände mig väldigt stolt när jag fick beskedet efter träningen att jag skulle börja på bänken i matchen. Det kom lite som en överraskning, säger mittfältaren.

”Perfekt match”

Matchen var Swanseas omspel mot League Two-laget Notts County i FA-cupens fjärde omgång.

Första mötet lagen emellan slutade 1–1, men tisdagens möte dominerade Wales-laget från start. Och när Mike van der Hoorn byttes ut i den 79 minuten fick Maric hoppa in.

– Jag var pirrig innan bytet. Men vi ledde med 7–1 när jag kom in och stämningen i laget var riktigt bra och avslappnad, så det var en perfekt match att debutera i. Känslan i kroppen under mina två-tre första bolltouch är obeskrivlig.

Tre minuter efter svenskens inhopp fastställde en annan debutant, Daniel James, slutresultatet 8–1. I hemmalagets mål stod Kristoffer Nordfeldt hela matchen.

– Jag kände att lagkamraterna litade på mig, så mitt självförtroende steg mer och mer för varje minut. Men det går inte att beskriva hur jag kände. Detta var belöningen efter allt hårt arbete jag lagt ner. Carlos (Carvahal, tränaren) kom fram och grattade mig efter matchen och sade ”bra jobbat”, säger Maric.

Vad har du haft för tankar på A-laget?

– Det har berott på. Mitt spel har varit mycket upp och ner, precis som det är med allt annat man gör. Ibland har det gått jättebra och ibland inte. Men jag har aldrig slutat tro på mig själv och jag har alltid jobbat hårt för att utvecklas både som spelare och människa. Jag gillar utmaningar och det finns inga hinder som är för stora.

Vill utvecklas mer

Med debuten avklarad blickar 20-åringen, som har kontrakt med Swansea till 2020, nu mot nya mål.

– Jag fått min bekräftelse på att jag har gjort det bra i och med att jag fick hoppa in. Jag har fått mersmak och tankarna flyger runt lite just nu, men jag måste fokusera på att jobba ännu hårdare och så får vi ta det där i från. Det är det enda jag kan göra. Med rätt träning och attityd tror jag att det kan bli mycket mer speltid i framtiden, avslutar Maric.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Succényförvärvet: ”Hammarby spelar bästa fotbollen”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Swansea City AFC

FA-cupen

Adnan Maric