Fotbollsfans drabbas av flygstoppet

FOTBOLL

Nu är det bara att hoppas

Hammarby riskerar att bli utan supporterstöd i Champions League.

Trans Jet Airways flygförbud står fast.

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Eriksson - ännu utan flyg.

- Vi har gjort vad vi har kunnat. Just nu ligger ärendet bortom vår förmåga. Nu är det bara att hoppas, säger Stefan Eriksson, reseansvarig i Bajen Fans.

Både Hammarbys och Djurgårdens supportrar har hyrt plan för att kunna stödja sina lag på plats. Festen var ett faktum tills Luftfartsinspektionen lade flygförbud på Trans Jets flygplan som skulle föra supportrarna ut i Europa.

- Vi jobbar på att lösa det här och vi letar efter något annat alternativ men jag kan inte ge några svar ännu, säger Stefan Eriksson i Bajen Fans.

Mats Jonsson som är ordförande i Järnkaminerna är också bekymrad.

- Det ser inte ljust ut nu. Trans Jet har fortfarande flygförbud. Hur länge vet jag inte. Vi ska få fram en reservplan, iväg ska vi bara, säger han.

- Just nu är allt väldigt ovisst. Vi åker den 15:e augusti så vi har en veckas längre respit än Bajen Fans men det börjar brinna i knutarna, fortsätter han.

Turen är inte helt bortblåst för de både supporterföreningarna. Pengarna till biljetterna finns fortfarande kvar och kommer inte att försvinna. Järnkaminerna har betalat in pengar till en resebyrå men de kommer få tillbaka allt om det inte skulle lösa sig med Trans Jet.

- Det här är en väldigt allvarlig situation. Om vi inte varit förutseende utan förlorat pengarna skulle vi behöva betala tillbaka pengarna till alla. Det skulle leda till konkurs för oss, säger Mats Jonsson.

Bajen Fans har också kvar sina pengar på sitt konto.

- Det var nog bara ren tur men det känns i alla fall skönt att vi inte betalt ännu, säger Stefan Eriksson, reseansvarig i Bajen Fans.

Erik Thulin

ARTIKELN HANDLAR OM