- Barca vill ha Svennis

FOTBOLL

Svensken fick förfrågan: Vill du ta över klubben i juli?

1 av 2 | Foto: svennis Blir spanjor? Den spanska storklubben Barcelona vill ha Sven-Göran Eriksson som tränare - redan i sommar, uppger engelska tidningar.

LONDON

Barcelona vill ha Sven-Göran Eriksson - redan till sommaren.

Han är ett av de namn klubben har på sin önskelista.

- Vi lyssnar alltid på en tränare som Sven-Göran Eriksson med hans anseende, erfarenhet och meritlista, säger Barcelonas verkställande direktör Javier Perez Farguell.

Det är Londontidningen Evening Standard som berättar om den spanska toppklubbens intresse. Och historien är mycket stort uppslagen - tidningen berättar om den på tre sidor.

Uppgifterna om Eriksson och Barcelona är inte nya, de har återkommit gång på gång. Senast när den förre tränaren van Gaal fick sparken för någon vecka sedan.

Enligt Evening Standard har Barcelona den här gången närmat sig Svennis för att sondera om han skulle vara intresserad.

Uppgifter i Daily Express och Mirror i natt säger att den spanska klubben erbjudit Svennis ett kontrakt på fem år. Det skulle ge svensken knappt 45 miljoner per år - totalt över 220 miljoner kronor.

Sonderar terrängen

Man sonderar trots att klubben har en ny tränare. Men det är bara fram till säsongens slut.

Enligt uppgifter till Sportbladet handlar det den här gången om att Barcelona gör en kort önskelista på kandidater som kan ta över efter det att Raddy Antic fullföljt sitt kontrakt på sex månader.

- Vi är väldigt glada över utnämningen av Antic men en klubb som Barcelona måste alltid se på framtiden och vara öppen för andra möjligheter, säger Javier Perez Farguell.

De andra möjligheterna är alltså Sven-Göran Eriksson, möjligen också Romas Fabio Capello och ytterligare ett tredje namn.

Evening Standard påstår till och med att om Svennis skulle kunna tänka sig ta över - ja då är klubben beredd att spendera riktigt rejält.

Man vill köpa både David Beckham och Michael Owen.

Klubben har tålamod - och tid - att vänta.

Man spekulerar i att Svennis först och främst vill se hur hans situation som Englands förbundskapten ser ut efter vänskapsmatchen mot Australien nästa vecka och hur resultaten blir mot Lichtenstein och Turkiet i EM-kvalet under våren.

Om klubbarna inte släpper iväg sina viktigaste spelare till Australien-matchen, och och resultaten inte blir de väntade i kvalet (det vill säga vinst), kan Sven-Göran Eriksson vara beredd att gå.

Det finns också uppgifter om att han har en reservutgång i kontraktet, som egentligen sträcker sig till 2006, som tillåter honom att gå efter EM-slutspelet nästa sommar.

Sportbladet talade med Svennis assistent Tord Grip i går kväll.

- Nej, det där är inget jag kan kommentera av den enkla andningen att jag inte vet något om det.

Men om Svennis var på väg till Barcelona skulle du veta det?

"Struntprat"

- Javisst, det skulle jag.

Men har ni talat om framtiden? Vad ni ska göra efter jobbet i England?

- Vi är koncentrerade på det jobb vi har, i England. Särskilt just nu.

Sportbladet talade även med Sven-Göran Erikssons agent Athole Still i går.

- Handlar det om Barcelona? Det är bara en massa struntprat, var hans korta kommentar.

Leif Kasvi