Di Maria: ”Jag ville aldrig lämna Real”

FOTBOLL

Öppet brev i spansk tidning

Klar för Manchester United.

Men Angel di Maria ville inte lämna Real Madrid.

– Det var aldrig min önskan, skriver argentinaren i ett öppet brev i Marca.

I går blev Angel di Maria officiellt klar för Manchester United för en brittisk rekordsumma.

Nu publicerar dock spanska tidningen Marca ett öppet brev som argentinaren själv har skrivit för att förklara bakgrunden till övergången. Enligt di Maria ville han aldrig lämna Real Madrid.

– Nu måste jag tyvärr lämna klubben vars tröja jag burit med stolthet, men jag vill klargöra att det aldrig var min önskan att lämna. Efter att vi vunnit vår tionde Champions League-titel åkte jag till VM med förhoppning om ett förnyat kontrakt – som aldrig erbjöds. Många saker och många lögner yttrades, och de ville alltid att jag skulle ta initiativet att lämna klubben.

"Bad om någonting rättvist"

Det argentinska energiknippets brev slutar inte där:

– Det enda jag bad om var någonting rättvist. Det finns mycket jag värdesätter, och mycket av det har ingenting att göra med min lön.

Men någonstans där klingar besvikelsen av och ger plats för tacksamheten.

– Jag vill tacka Spanien för allt, framför allt för att bara vara platsen där min dotter föddes. Hon, jag och min fru kommer alltid att vara tacksamma. Jag önskar också mina lagkamrater och alla som dagligen arbetar inom klubben det bästa i framtiden, och ber om ursäkt för de gångerna jag haft fel både på och utanför planen. Jag har aldrig velat förolämpa någon, utan alltid svettats för tröjan som om varje match vore min sista. Jag har gett allt.

"Hala Madrid!"

Di Maria ser också till att klargöra någonting annat: han kan omöjligt få plats med allt han vill säga med bara några rader, men menar att de goda minnena aldrig kommer att blekna.

Han talar gott om de stora spelare som varit nyckeln till framgångarna och berättar om hur han alltid burit Real Madrid-tröjan med stolthet.

Trots att han ser fram emot tiden i Manchester under Louis van Gaals vingar avslutar di Maria brevet med en helvit hyllning:

– Hala Madrid! För alltid!