VM-hjälten: "Zlatan är PSG:s riktiga kapten"

FOTBOLL

Leboeuf hyllar svensken i intervjun

Foto: TT

Thiago Silva ska inte ha kaptensbindeln i PSG.

Det menar franske VM-legendaren Frank Leboeuf – som vet vem han vill se istället.

– Den riktiga kaptenen i PSG är "Ibra", säger han till RMC.

Foto: BILDBYRÅN
Frank Leboeuf.

Den förre Chelsea-försvararen Frank Leboeuf gjorde över 200 matcher i Premier League och var med i det franska landslag som vann VM-guld på hemmaplan 1998. I finalen mot Brasilien ersatte han avstängde Laurent Blanc, två år senare blev han också europamästare.

I en intervju med radiokanalen RMC ger den tidigare mittbacken sin syn på PSG:s mittlås – och Leboeuf är inte imponerad.

Framför allt inte av rekordvärvningen David Luiz.

"Problemen blev tydliga"

– Jag tycker att David Luiz har många kvalitéer, men han blandar fina insatser med att gå bort sig helt. Problemen blev ganska tydliga i VM. Han är ingen försvarare. Bara tre minuter in i semifinalen mot Tyskland var han uppe i anfall i stället för att försvara. Det är det som skrämmer mig, säger Leboeuf till RMC, enligt goal.com.

Men David Luiz är inte den enda som kritisera av den 50-faldige landslagsmannen.

Thiago Silva – som spelade tillsammans med Luiz i VM och nu också i PSG – får sig även han en känga.

– Han skulle aldrig ha blivit kapten i PSG. Thiago Silva har attitydproblem. Det är för mycket känslor med honom, vilket vi såg under VM. Jag älskar Thiago Silva, men han behåller inte alltid lugnet, säger Leboeuf, uppger Spacefoot.

"Är ett föredöme"

När Thiago Silva varit borta från spel har Zlatan Ibrahimovic ibland haft bindeln på armen i det franska storlaget. När PSG-brassarna sågas av Frank Leboeuf hyllas svensken. 46-årigen vill att Blågults kapten ska ha samma roll i klubblaget.

– Den riktiga kaptenen i PSG är "Ibra". Sätt in Zlatan i det brasilianska laget under VM och han hade hållit huvudet kallt. Ibland är anfallare inte lika delaktiga i kollektivet, men Zlatan är ett föredöme för sina lagkamrater, säger Leboeuf.

ARTIKELN HANDLAR OM