Sista matchen innan han fick dödssprutan

FOTBOLL

”Jag kan dö med ro i hjärtat nu”

25 000 personer var på plats för att se Club Brugge spela fotboll.

En av dem var väl medveten om att det skulle bli sista gången.

Dagen efter åkte Lorenzo Schoonbert till sjukhus för en dödlig injektion. Han sista önskan var uppfylld.

Lorenzos sista önskan innan han skulle dö var att se sitt Brugge en sista gång.  Tillsammans med sin familj tog han sig till Jan Breydelstadion för att se Brugge slå Mouscron-Peruwelz i den belgiska högstaligan.

Klubben ordnande en känslosam mottagning för den livslånge supportern som fick ta farväl av sina supporterkollegor. Han fick blåsa igång matchen, se hyllningsbanderoller på läktaren och lyssna till en minuts applåder kombinerat med ”You'll never walk alone” sjunget till hans ära.

– Det var min högsta önskan att se mitt lag vinna en match innan jag dör, sa han efter matchen enligt Mirror.

”Jag kan dö nu”

Lorenzo har genomgått 37 operationer de senaste 20 åren och kirurgerna gav till slut hoppet om att rädda hans liv. Samma läkare som senare godkänt Lorenezos ansökan om dödshjälp – lagligt i Belgien.

Datumen för den dödliga sprutan sköts även upp så att han kunde finnas på plats för matchen i söndags. Familjen följde segermatchen från vip-läktaren – en seger som innebär att klubben behållar förstaplatsen i ligan.

– Jag är obeskrivligt lycklig just nu. Det här blir ett vackert minne för min dotter som hon kan uppskatta resten av sitt liv, sade en tårögd Lorenzo efter matchen och fortsatte:

– Min sista dröm har gått i uppfyllelse. Jag kan dö med ro i hjärtat nu. Jag ska fira från himmeln.

”Modig fram till sista minuten”

Brugges australienska landslagsmålvakt Mathew Ryan var tagen efter att ha träffat Lorenezo efter matchen.

”Jag saknar ord efter att ha mött Lorenzo. Mina tankar går ut till honom och hans familj i natt. En inspiration”, skrev Ryan på Twitter.

Dagen efter vaknade Lorenzo upp för dagen som skulle bli hans sista på jorden. Han fick den dödliga injektionen på måndagen. Hans familj bekräftar nyheten i ett uttalande.

”Precis som honom måste vi blicka uppåt. Det kommer att lysa en stjärna som är Lorre. Hans minne kommer att leva för alltid, han kommer alltid att vara älskad och saknad. Lorenzo var modig fram till den sista minuten, hade allt under kontroll och uppskattade ett par sista minuter med de människor som var närmast hans hjärta”.

Lorenzo blev 41 år gammal.

Se honom hyllas här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll