Tyresö mot konkurs

FOTBOLL

Nacka tingsrätt avslår Tyresös begäran

Foto: BILDBYRÅN

Snaran dras åt alltmer kring Tyresö Fotboll AB.

I dag meddelade Nacka tingsrätt att de avslår idrottsbolagets begäran om förlängd företagsrekonstruktion.

Nu återstår i det närmaste bara en konkurs.

Tyresö Fotboll AB har försökt greppa alla möjliga halmstrån för att klara sig från konkurs. Förra veckan begärde bolaget en förlängning av företagsrekonstruktionen med tre månader, med anledning av att man väntar på två miljoner kronor från Uefa för Champions League-finalen. Det omtalade Nigeriaprojektet var även enligt klubben på gång, och skulle generera upp till fyra miljoner kronor per år över en treårsperiod.

Går mot konkurs

Men i dag kom det negativa beskedet. Nacka tingsrätt avslår Tyresös begäran och meddelar att rekonstruktionen ska upphöra omedelbart eftersom man bedömer att den är för allmänt hållen för att kunna lyckas. I praktiken innebär detta att det inte finns särskilt mycket kvar att göra för Tyresö Fotboll AB, mer än att ansöka om konkurs.

– Just nu händer det ingenting om ingen inte gör någonting. Bolaget måste själv ansöka om konkurs, eller någon fordringsägare, säger konkursförvaltare Hans Ödén.

– Jag har inte tillstyrkt ansökan om förlängning heller, i och med att damlaget har upphört så finns det egentligen ingenting kvar att rekonstruera, tillägger han.

Tyresö Fotboll AB har skulder på upp emot tio miljoner kronor.