”Kanske beror på något i deras diet”

FOTBOLL

Mourinhos svar om omdiskuterade Zlatan-situationen

1 av 6

Zlatan Ibrahimovic, Paul Scholes, Graeme Souness och Jamie Carragher kritiserar alla Chelseas agerande vid svenskens utvisning.

Nu svarar managern José Mourinho.

– Jamie slutade spela för ett par år sedan och har på två år lyckats glömma allt han gjorde på planen, säger Mourinho.

Foto: José Mourinho.

I England talas det fortfarande om Zlatan Ibrahimovics utvisning efter PSG:s seger mot Chelsea i onsdagens kvartsfinal i Champions League. Zlatan själv kallade Chelseas spelare för ”elva små bebisar” efter att de omringat domaren sedan svensken tacklat Oscar. TV-experterna Graeme Souness och Jamie Carragher valde ord som ”patetiskt” respektive ”skandalöst”.

”Produkterna vi äter”

I sin kolumn i Independent ansluter nu även Paul Scholes till kören av kritiker. ”Chelsea är inte det första laget som sätter press på domaren men de måste få veta när de har gått för långt”, skriver Manchester United-legendaren.

På fredagens presskonferens fick Chelseas manager José Mourinho frågor om situationen. Då valde portugisen att gå till hård motattack mot kritikerna.

– Den här världen är bra märklig. Det kanske är dieten och kvalitén på produkterna vi äter som gör att minnena blir kortare och kortare. För när Jamie Carragher och Graeme Souness talar om det här så beror det på att de har ett problem, säger Mourinho enligt The Mirror.

Tog Zlatan i hand

– Jamie slutade spela för ett par år sedan och har på två år lyckats glömma allt han gjorde på planen. Mr Souness slutade spela för många år sedan. Men jag tränade Benfica (efter Souness) så jag vet mycket om honom. Så mycket. Men jag har utbildats på ett annat sätt, inte bara inom fotbollen utan i livet i stort, och jag föredrar att skratta. Avundsjuka är den största hyllningen en man kan få.

Mourinho berättar också hur han efter matchen tog samtliga PSG-spelare i hand, inklusive Zlatan Ibrahimovic.

– Jag sa att de förtjänade det. Jag önskar dem all lycka i framtiden. Det är så vi uppträder efter en förlust. Det är det exemplet mina spelare får efter en förlust.