Zlatan utvisad mot Chelsea – då vädjar Mourinho till Uefa

FOTBOLL

"Hoppas han får spela kvarten"

1 av 6

Zlatan Ibrahimovics utvisning mot Chelsea blev omdiskuterad.

Efteråt kom José Mourinho med en väjdan till Uefa.

– Jag hoppas de kan minimera misstaget och låta honom spela i kvartsfinalen, säger Chelsas manager.

Foto: Kuipers.

I fjol missade Zlatan Ibrahimovic returen mot Chelsea i London på grund av skada. Den här gången sökte 33-åringen, som aldrig hade gjort mål mot José Mourinho, revansch.

Men det blev bara drygt 30 minuter för Zlatan.

”Det är felaktigt”

Anfallaren kastade sig in i en duell med Chelseas Oscar, som vred sig i smärtor efter tacklingen. Det var inga dobbar inblandade - men Zlatan fick rött kort av domaren Björn Kuipers.

– Jag tycker inte det är tufft, jag tycker att det är felaktigt. Det kan jag med rent samvete säga. Det finns inte intention eller vårdslöshet för att visa ett rött kort där, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– Oscar är först på bollen, därför är det Zlatan som begår foulen. Men jag tycker att Oscar är mer vårdslös, satsar hårdare. Det är inte två sulor, utsträckta fötter. Han viker in benen för att på det sättet minimera skaderisken vid kontakt. Javisst, han kommer in sent. Givetvis frispark, kanske gult kort. Men inget utöver det.

Mourinhos önskan

Jose Mourinho höll med.

– Jag pratade med honom (Zlatan) efteråt och han sa att det inte var rött kort. Och Zlatan är en ärlig man, säger han till Viasat Fotboll.

Enligt reportrar från AP och The Guardian vädjar han sedan till Uefa om att skona PSG-stjärnan.

– Jag hoppas att de kan minimera misstaget och låta honom spela i kvartsfinalen. Om han inte gjorde gjorde något fel förtjänar han det.

”Det förstör matchen”

Kuipers har dömt Zlatan flera gånger. 2012 var han domare när Zlatans Milan blev utslaget av Barcelona i kvartsfinal i Champions League. Då var 33-åringen irriterad på Kuipers efter att han dömt två straffar till spanjorerna.

– Vi kom upp till 1-1 och sedan får vi en straff emot oss vilket jag inte förstår. Bollen är inte i spel men han dömer straff. Skumt, konstigt, det förstör matchen, sa Zlatan.

– Jag känner mig bara äcklad.

Zlatan är nu tillsammans med Edgar Davids den mest utvisade spelaren i Champions League. Båda har fått fyra röda kort.

PSG gick vidare efter en galen förlängning.