Zlatans agent: ”Med all respekt för Roma...”

Uppdaterad 2015-03-20 | Publicerad 2015-01-12

Zlatan.

Vid detta transferfönster har Zlatan Ibrahimovic för första gången på länge omgärdats av flyttrykten.

Nu uttalar sig svensken agent kring huruvida Zlatan kan återvända till Italien.

– Det beror på vad han vill, säger Mino Raiola.

Agenten Mino Raiola.

Allting började med en Sportbladet-krönika där Jennifer Wegerup skrev att Zlatan Ibrahimovic kanske skulle fundera över ett klubbyte till Roma i sommar. Krönikan fick stor uppmärksamhet i Italien och när sillykarusellen gjort sitt och snurrat det hela några varv hade åsikten blivit verklighet.

På förstasidan basunerade Corriere dello Sport ut ”Ibra vill till Roma”. Daily Mail slog även fast att ”Zlatan Ibrahimovic är trött på PSG och vill tillbaka till Italien”.

Svensken fick till slut själv gå ut och dementera uppgifterna.

– Vissa har pratat om det, vissa har till och med slagit fast det men det är inte sant alls. Det är påhittat, sa Zlatan.

”Kommer inte att lämna Paris”

I en intervju med Radio Anch'io Sport talar nu svenskens agent, Mino Raiola, ut om turerna.

– Kan Ibra återvända till Italien? Det beror på vad han vill. Han har ett kontrakt med Paris SG som sträcker sig ytterligare ett och ett halvt år, säger Raiola enligt football-italia.

Kontraktet löper fram till sommaren 2016 då EM i Frankrike avgörs. Svensken har tidigare flaggat för att karriären kan avrundas där och då.

– Han är osäljbar för parisarna och så länge han har kontrakt kommer han inte att lämna Paris. Med all respekt tror jag inte att Roma har råd med honom, säger Raiola.