Viktig seger för Malmö FF – bröt blytunga sviten

avAdam Borg, Johan Flinck

MALMÖ. Har det vänt nu för MFF?

Efter fyra raka förluster vann mästarna igen.

Häcken besegrades på hemmaplan med 2–0.

– Det har varit tungt så det är väl mer lättnad än glädje just nu, säger Markus Rosenberg till Cmore.

Krisen har varit total i Malmö FF:

Inför hemmamatchen mot Häcken hade man förlorat tre raka matcher i allsvenskan, bland annat mot dåvarande jumbon Trelleborg, samt cupfinalen och låg elva i tabellen.

Torsken mot TFF blev droppen för klubbledningen som kickade tränaren Magnus Pehrsson och satte dit sportchefen Daniel Andersson.

Det blev förlust direkt för Andersson i onsdags borta mot Hammarby trots en stark prestation i drygt 60 minuter och ledning två gånger om.

Jämnt i första

Men mot Häcken kom äntligen en seger inför 15 735 åskådade på Stadion.

Första halvlek var spelmässigt jämn och båda lagen hade varsin jättechans (Daleho Irandusts rullande avslut just utanför bortre stolpen respektive Mattias Svanbergs skott i stolpen) men det stod 0–0 i paus.

MFF fick en drömstart på andra halvlek när Sören Rieks säkert placerade in 1–0 med sin vänsterfot på passning av Eric Larsson.

Häckens Paulinho hade sedan ett jätteläge att rulla in kvitteringen i nästan tomt mål sedan Fredrik Andersson och MFF:s mittbackar hamnat snett i en luftduell. Men brassen rullade bollen utanför mål.

Efter 75 minuter kunde Markus Rosenberg smälla dit 2–0 på en stenhård straff i nättaket sedan Rasmus Lindgren tagit med handen i straffområdet.

Hyllar lagkamraten

MFF saknade återigen flera nyckelspelare, faktiskt en halv startelva. Då gav Daniel Andersson chansen igen till den under Magnus Pehrsson frysboxplacerade Bonke Innocent. Mittfältaren tackade för förtroendet genom att vara en av planens bästa spelare. Bredvid sig fick han lärlingen Samuel Adrian som gjorde sin första match från start och imponerade.

Kapten Markus Rosenberg hyllade Bonke Innocent efter matchen.

– En fantastisk människa och en fantastisk fotbollsspelare som haft en tuff start i Malmö FF. En omställning som han kanske inte riktigt var beredd på, säger Rosenberg till Cmore.

– Jag tycker han har varit helt fantastisk när han fått chansen i de senaste matcherna. Man har sett hur han har kämpat och han har inte haft den lättaste starten så det är härligt.

”Mer lättnad än glädje”

Efter matchen var Rosenberg lättad över att äntligen brutit den långa förlustsviten.

– Det är klart att det har varit en tuff period där vi tagit väldigt lite poäng. Borde haft mer poäng men överlag en otroligt dålig period. Det har varit tungt så det är väl mer lättnad än glädje just nu.

Förlusten var förstås tung för Häcken som hade chansen att knappa in på den absolute toppen i tabellen.

Noteras ska också att Moestafa El Kabir på stopptid lyckades dra på sig ett rött kort på bänken. Hetsporren fick då sitt andra gula kort i matchen för protest.

– Jag tror han fick det för att han ställde sig upp vid sidlinjen, dessutom nära den assisterande. Jag tror inte där var någon hård ordväxling, säger Häcken-tränaren Andreas Alm efter matchen.

– Jag har sagt till honom efteråt att domarna är ganska så vaksamma på dig. Gör du något får du gult för det. Det ska han har lärt sig.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM