’Det är så mäktigt’

Publikrekord, folkfest och målkalas – då hyllas fansen av Kennedy: Finns inget som slår dem

Nytt publikrekord i superettan.

Då passade Hammarby på att köra över Degerfors med hela 5–0.

– Det kan inte bli bättre, säger Kennedy Bakircioglü.

Fansen inledde festen redan vid 15-tiden. De samlades vid Medborgarplatsen och efter tre timmar uppladdning marscherade de, traditionsenligt, till arenan.

29 307 såg sedan Hammarby förnedra Degerfors på Tele 2 Arena – det är nytt publikrekord i superettan.

– De (fansen) kommer hit, taggade som fan efter en hel dags festligheter, sedan öser de på i 94 minuter. Jag tror inte att de är tysta en enda sekund, säger klubb­ikonen Kennedy Bakircioglü när han ombeds beskriva publikens stöd.

”Ingen annanstans”

– Det är så mäktigt. Det här stödet hittar du inte någon annanstans i Sverige. Alla kan snacka och säga vad de vill, men det finns inget som slår Bajen-fans. Inget slår den här inramningen, det tror jag alla har insett nu, fortsätter Kennedy.

Han inledde på bänken och fick se sina lagkamrater iscensätta en målfest.

Hemvändaren Pablo Piñones-Arce satte 1–0 i den 13:e minuten och 2–0 i den 31:a.

Lars Fuhre ökade på till 3–0, norske landsmannen Fredrik Törsteinbö till 4–0 och till slut fick inhoppande Erik Israelsson sätta punkt med sitt 5–0-mål med knappa kvarten kvar att spela.

– Alla har längtat som fan efter den här premiären. Fansen var som sagt helt fantastiska så det var skönt att kunna bjuda tillbaka med en stor seger. Det förtjänar dem, säger Bakircioglü.

Klev av med skada

Men på presskonferensen efteråt vädjade tränaren Nanne Bergstrand ändå om lugn. Han vill inte att spelarnas tankar ska fara i väg.

– Vi har fortfarande en lång väg att gå, sa Bergstrand.

Och tvåmålsskytten Piñones-Arce – som tvingades kliva av med en skada tidigt i andra halvlek – fyllde i.

– Nu har vi sex poäng efter två matcher, men vi har mycket som vi kan bli bättre på, säger han.

Hur pass allvarlig skadan var kunde 32-åringen inte get något svar på.

– Det är baksidan, det drog till lite, men det känns inte så farligt. Vi får se i morgon (läs: i dag) vad undersökningen säger, konstaterade Piñones-Arce.

Målvakten Johannes Hopf håller tummarna för att lagkamraten tillika tvåmålsskytten inte kommer att bli frånvarande länge.

– Jag hoppas att det inte är något allvarligt. Pablo ­visar hur grym han är och han kommer att behövas framöver, säger Hopf.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN