Rekordvärvningen död vid 46 års ålder

FOTBOLL

”Folk är förkrossade här”

1 av 2 | Foto: 9 januari 1985: Liverpools manager Joe Fagan (höger) med nya värvningen Wayne Harrison från Oldham Athletic.

Förhoppningarna var höga när Liverpool värvade världens dyraste tonåring.

Men skador och olyckor kostade Wayne Harrison karriären.

På juldagen gick han bort 46 år gammal.

– Den talang han besatt var ofattbar, säger en vän.

1985 värvades han från Oldham till Liverpool och övertog titeln som den dyraste tonåringen i fotbollshistorien. Liverpool betalade 250 000 pund för den talangfulle anfallaren som debuterat för Oldham vid blott 16 års ålder.

Men Wayne Harrison, som kallats ”den ursprunglige Wayne Rooney”, hann bara göra fyra matcher för Oldham innan Liverpool sett tillräckligt och öppnade plånboken rejält.

Men hans tid i Liverpool blev ingen succé. Efter ett par lånesejourer och skador gick karriären i stå.

Föll genom växthus

Den otursförföljde unge mannen var enligt Liverpool Echo sedan nära en plats i A-truppen när han föll genom ett växthus. Ambulanspersonal i Liverpool var på strejk och Harrison var nära blöda till döds.

Vid 22 års ålder hade han redan genomgått 23 operationer och anfallaren gjorde aldrig någon match för Liverpools A-lag. I en reservlagsmatch mot Bradford ådrog han sig den skada som avslutade karriären 1991. Korsbandet avslitet.

Kunde inte spela i hyllningsmatchen

Harrison lämnade Anfield och tog enligt Echo jobb som lastbilschaufför.

Ett år efter att fotbollskarriären var över spelade Oldham och Liverpool en hyllningsmatch i Harrisons ära. Men den då 23-årige Harrison kunde inte spela i matchen på grund av skadorna.

Harrison avled på sjukhus under juldagen. Enligt Daily Mail dog han efter allvarliga problem med bukspottkörteln.

– Han fick många försvarare att se löjliga ut. Den talang han besatt var ofattbar. Samtidigt var han väldigt ödmjuk. Han var en väldigt rolig man och folk är förkrossade här, säger en vän till Harrison till Liverpool Echo.

ARTIKELN HANDLAR OM