Serie A

Roma hoppas fortfarande

Av: 

Nemrud Kurt

FOTBOLL

Klubbdirektören: ”Scudetto-drömmen är befogad”

Kanske kan succéhösten följas upp av en sagolik vår.

Efter Juventus 0-­2-­förlust mot Napoli vågar Roma drömma om guld igen.

– Scudetto­-drömmen är befogad, säger klubbdirektören Mauro Baldissoni.

Tio omgångar in i Serie A­-säsongen stod Roma på tio raka segrar. Under ledning av Rudi Garcia verkade laget osårbart ­– men i skymundan låg Juventus och lurade. Med sju matcher kvar har ”den gamla damen” gått om, skaffat sig ett ordentligt försprång och kopplat grepp om sin tredje raka ligatitel. Igår kom dock plumpen i protokollet. Napoli slog ett blekt ”Juve” med 2­-0 efter mål av José Callejon och Dries Mertens –­ och högst stiger jublet i huvudstaden.

– Vår strävan efter att komma ikapp Juventus har gjort det här möjligt, säger Romas klubbdirektör Mauro Baldissoni till radiokanalen Radio Anch’io Sport.

Möter Juventus hemma

Roma är elva poäng bakom serieledande Juventus, men har en match mindre spelad och möter ”Juve” i nästsista omgången ­– på hemmaplan. Hoppet lever, men Baldissoni vet att Turin­laget ändå har allt i egna händer.

– Mycket kommer att bero på Juventus prestationer. Scudetto­drömmen är befogad, men vårt mål är helt enkelt att plocka så många poäng som möjligt, säger han.

Juventus­anfallaren Carlos Tevez leder den italienska skytteligan och stämmer in i varningskören.

– Vi och Roma gör upp om guldet. Inte förrän vi matematiskt vunnit ligan kan vi kalla oss mästare, säger argentinaren till Corriere dello Sport.

Seger i helgen

Roma slog Sassuolo med 2­-0 i söndags efter mål av Mattia Destro och inlånade Michel Bastos. Vid sidlinjen stod en belåten Rudi Garcia. Den tidigare Lille­tränaren uppges vara i förhandlingar med Roma om förnyat kontrakt, men först ska säsongen spelas färdigt.

Härnäst väntar Parma hemma på Stadio Olimpico när sagan med den gyllene begynnelsen går in i sina sista kapitel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

AS Roma

Juventus FC