Alm: ”Norling kommer att träna AIK igen”

Andreas Alm har minst ett år kvar som tränare i AIK.

Framtiden därefter vet han inte mycket om – mer än att en företrädare på posten för eller senare kommer tillbaka.

– Så här är det: framöver kommer Rikard Norling att vara tränare i AIK, säger Alm till fotbolldirekt.se.

Efter en svajig start i allsvenskan lyfte AIK i derbyt mot Djurgården. En näst intill nödvändig kursändring om AIK ska ha chansen att ta en första efterlängtad titel under Andreas Alms ledning.

Årets säsong är den näst sista på Alms nuvarande förordnande och i en intervju med fotbolldirekt.se förklarar han hur han ser på sin framtid och oviljan att tänka sig själv i en annan klubb.

"Inte på väg någonstans"

– För mig är jag nog ganska tydlig med att det handlar om AIK. Det är ganska klockrent AIK, det som är. Det är ju så att har man bestämt sig att man verkligen vill vara kvar så slutar man i klubben antingen när kontraktet går ut eller när ens chef bestämmer att man ska avsluta kontraktet. Så det är de vägarna jag ser framför mig. Jag är inte på väg någonstans, säger han.

"Rikard Norling kommer tillbaka"

Men även om han inte själv ser sig vara på väg bort så är han helt säker på att förre AIK-tränare och Malmös guldtränare Rikard Norling kommer att han Alms jobb i framtiden.

– Jag tror att det kommer att hända ganska snart att en tränare som har varit tränare i AIK kommer att komma tillbaka och bli tränare igen i AIK, säger han och utvecklar sedan sitt svar:

– Så här är det: framöver kommer Rikard Norling att vara tränare i AIK.

Fotbolldirekt.se: Varför tror du det?

– Så kommer det att vara. Det skulle förvåna mig annats och jag tror att det i framtiden skulle vara väldigt bra för AIK, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.