’Kommer inte parkera bussen’

Poyet hoppas på ny skräll mot topplagen

I onsdags snodde Sunderland poäng mot en av titel­utmanarna.

Nu tror tränaren Gus Poyet på en favorit i repris.

– Vi kommer gå för det, säger han.

Sunderland ligger sist i Premier League och är i stort poängbehov.

Borta mot Manchester City fick tabelljumbon med sig ett oavgjort resultat och efter det har Gus Poyet fått blodad tand.

– Folk frågar om det är möjligt att Sunderland kan spräcka Chelseas långa svit på Stamford Bridge, men varför inte? säger Poyet till The Shields Gazette.

Senast Sunderland tog tre poäng var för drygt två månader sedan.

”Måste tro”

Samtidigt har Chelsea inte förlorat en ligamatch på hemmaplan ­under José Mourinhos ledning.

– Jag tror att det är många lag som kan åka dit och inte vinna på många år helt enkelt för att de inte går för ­seger, säger Gus Poyet.

Att försvara sig till ett nytt kontrakt är inget alternativ, enligt uruguayanen.

– Mot City hade vi en plan som vi höll oss till och det fungerade. Man måste tro på det man gör och aldrig­ ge upp. Vi kommer inte att parkera bussen.

Så är läget i lagen i den engelska toppstriden

Liverpool – 77 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: Norwich (b), Chelsea (h), ­Crystal Palace (b), Newcastle (h)

Inte tillgängliga: Jordan Henderson (avstängd), Daniel Sturridge (skadad, tveksam till spel), José Enrique (långtidsskadad).

Det talar för:

Mycket, väldigt mycket. Liverpool har inte vunnit titeln sedan den engelska högstaligan bytte namn till Premier League, men i år kan bli året. ­Laget har en galen form med tio raka segrar, ett anfallspar som ligger etta och tvåa i skytteligan och dessutom två poäng ner till Chelsea – som kommer till Anfield nästa helg.

Det talar emot:

Historiken. För toppkonkurrenterna är situationen välbekant, för dagens Liverpool är den helt ovan. Att vara favoriter och allt vad det innebär är ­någonting som laget måste hantera för att det inte ska sluta i ett enda antiklimax. Dessutom lär Daniel Sturridge missa dagens match – och för varje seger kommer ju den där förlusten närmre.

Chelsea – 75 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: Sunderland (h), Liverpool (b), Norwich (h), Cardiff (b).

Inte tillgänglig: Eden Hazard (skadad).

Det talar för:

Det korta svaret är José Mourinho, det långa är att Chelsea fortfarande har jättemöjlighet att bli mästare trots flera plattmatcher i vår. Men laget gör inte alls lika många mål som motståndarna, däremot är defensiven den bästa i England – kanske till och med i hela Europa. Och full pott på de sista fyra matcherna så hamnar titeln i London.

Det talar emot:

Framgångarna på dubbla fronter. Vändningen mot PSG i Champions League-kvartsfinalen må visserligen ha inneburit en hel del energi, samtidigt kan den kosta ännu mer. På en vecka kommer Chelsea spela två matcher mot Atlético Madrid – och däremellan väntar seriefinalen mot Liverpool. Ett vråltufft spelschema.

Man City – 71 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: West Bromwich (h), Crystal ­Palace (b), Everton (b), Aston Villa (h), West Ham (h).

Inte tillgängliga: Yaya Touré (skadad), David Silva (skadad), Jesus Navas (skadad), Matija Nastasic (skadad).

Det talar för:

Enligt Manuel Pellegrini att den matematiska chansen fortfarande finns kvar. Och efter Citys sensationella vändning mot QPR i den sista omgången för två år sedan – som gav ligaguldet – går det aldrig att räkna bort dem. Skulle det dessutom bli kryss mellan Liverpool och Chelsea kan det vara vidöppet igen.

Det talar mot:

Logiken. Att på bara några dagar först förlora mot Liverpool och sedan tappa poäng hemma mot Sunderland är inte direkt något som tyder på att Manchester City ska toppa tabellen i början av maj. En ganska djup formsvacka och flera nyckelspelare på skadelistan – Pellegrini har all anledning att ligga sömnlös om nätterna.

Sammanställning: Jonathan Berntsson

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN