Fotboll

”Ronaldo är inte i närheten av Ribéry”

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Anser att fransmannen ska bli utsedd till bästa spelare i Europa

Tre spelare slåss om Uefa:s pris till Europas bästa spelare i kväll.

Enligt Bayern-bossen Uli Hoeness är det självklart vem som ska vinna.

– Ronaldo är inte ens en utmanare till Franck, säger han till Sport Bild.

Det är Uefa-presidenten Michel Platini som kom med idén att Uefa skulle ha ett pris där de utser Europas bästa spelare. 2010/2011 vann Lionel Messi och i fjol tog Andres Iniesta hem priset.

I Monaco i kväll sker lottningen till Champions Leagues gruppspel. I samband med lottningen kommer journalisterna att rösta fram vinnaren. Det står mellan tre stycken: Messi, Cristiano Ronaldo och Franck Ribéry.

”Är den rättmätiga vinnaren”

Enligt Bayern-bossen Uli Hoeness är det inget snack.

– Det finns inte ett enda skäl att inte ge priset till Franck. Han är den rättmätiga vinnaren, säger Hoeness till Sport Bild.

– Messi och hans Barcelona åkte på en ordentlig förlust mot Bayern i Champions League. Ronaldo är inte ens en utmanare till Franck, enligt min åsikt. Jag tycker att Franck är klart bättre av de två. Om Franck inte vinner så är det ett politiskt beslut.

Ronaldo inte på plats

Enligt spanska tidningen AS kommer Ronaldo inte vara på plats i Monaco. Uefa har försökt att övertala portugisen, men tränaren Carlo Ancelotti vill att han är med i en träningsmatch mot Deportivo La Coruna.

Lottningen börjar vid 17.45.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sportbladet firar 13 rätt - 34 gånger i år! Rygga vårt andelssystem på Europatipset | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!