”De har inte kört med öppna kort”

Tyresös målvakt: ”Spelar för laget – inte klubben”

De senaste dagarna har varit turbulenta för Tyresö, vars lag faller ihop som ett korthus.

Nu uttrycker målvakten Carola Söberg, 31, sin besvikelse mot klubben.

– Vi spelar för spelarna, ledarna runt laget och alla de fans som tror på oss. Sen har jag ingen känsla för klubben överhuvudtaget, säger hon till Värmlands Folkblad.

Tyresös framtid är oviss.

I måndags blev det klart att Veronica Boquete följer amerikanskorna Christen Press, Meghan Klingenberg och Whitney Engens exempel och lämnar Tyresö efter Champions League.

Dagen efter kom nästa tunga besked för den hårt ansatta Stockholmsklubben – även Marta, Caroline Seger och Carola Söberg lämnar Stockholmsklubben.

”Vill att folk ska vara ärliga”

Den sistnämnda berättar för VF att hon känner sig förd bakom ljuset. Söberg, som spelat i Tyresö i över tre år, skrev i november, strax innan den ekonomiska härvan uppdagades, på ett nytt halvårskontrakt med klubben.

– Nog för att ekonomin inte alltid varit den bästa så kunde man aldrig föreställa sig att det var så här illa. Och de har inte lämnat några besked. Vi har fått läsa allt i tidningarna som alla andra. Man vill att folk ska vara ärliga, men de har inte riktigt kört med öppna kort, säger hon till VF.

”Väldigt turbulenta”

Söbergs kontrakt löper ut den 7 juli. Fram tills dess tänker hon spela för laget – inte klubben.

– Definitivt. Det är vi mot resten.

Värmlands Folkblad: Hur skulle du beskriva de senaste månaderna?

– Väldigt turbulenta, såklart. Inte alls kul faktiskt.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.