Förklaringen till märkliga bilden

FOTBOLL

”Vore kul om vi tog över...”

Foto: Müller, Lahm och Schweini om 30 år? Bildmontaget på tyska sajten Bild.de.

Har Bayern-stjärnorna gått och blivit gamla?

Nej, bilden är förstås bara ett montage.

Och den har sin förklaring…

Bilden föreställer Thomas Müller, Philipp Lahm och Bastian Schweinsteiger i äldre tappning. Så som de kan komma att se ut om cirka 30 år. I alla fall om Schweinsteiger får sina drömmar(?) förverkligade.

Han vill nämligen stanna kvar i klubben för alltid.

– Det vore roligt om jag, Lahm och Müller skulle ta över ledarskapet från Uli Hoeness och Karl-Heinz Rummenigge om, säg 30 år, säger 29-åringen i en intervju med Sports 1.

”Smarta pojkar”

En ide´som den nuvarande sportchefen Uli Hoeness hyllar.

– Det är fantastiskt roligt när spelarna visar sin uppskattning för klubben. Och jag gillar när spelare stannar kvar i klubben efter att de avslutat spelarkarriären. Sedan finns det fler kandidater än just Bastian, Philip och Thomas, exempelvis Manuel Neuer. De här spelarna är unga just nu, men de är smarta pojkar med ett stort hjärta för klubben.

Schweinsteiger, som alltså är den som lanserar idén, har varit i Bayern München hela sin seniorkarriär. Just nu har han såklart fullt fokus på att prestera på planen.

– Men det kan vara bra för honom att börja lära sig av oss redan nu. Kolla på hur vi porträtterar oss själva för offentligheten, hur vi hanterar våra sponsorer och så vidare, säger Hoeness till Bild.

Bayern München leder Bundesliga efter tio spelade omgångar, en poäng före utmanaren Dortmund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga