Gjorde comeback & räddade kontraktet

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Larsson firade med supportrar från annan klubb

Foto: BILDBYRÅN

Högaborgs BK var indragna i en kvalrysare för att hålla sig kvar i division 2.

Då kastade Henrik Larsson av sig tränaroverallen, spelade från start och hjälpte sin moderklubb till en 2-0-seger mot Haga från Jönköping.

– Det här var en härlig upplevelse, säger 42-åringen om sin comeback till hd.se.

Henrik Larsson har den här säsongen assisterat huvudtränaren Kenneth Karlsson i Högaborgs BK. Men inför kvalmatchen mot Haga från Jönköping hade laget problem och 42-åringen fick dra på sig matchtröjan igen.

Busslast från Kalmar

Anfallaren spelade 62 minuter i matchen och beskrivs av hd.se som dominant. Det blev också en 2-0-seger vilket håller klubben kvar i division 2.

Skåne-laget hade dessutom oväntat stöd från en busslast supportrar från Kalmar som sympatiserar med IFK Berga. De sjöng fram Högaborg till seger då det också innebär att de själva spelar i tvåan nästa säsong.

Efter matchen anslöt också Berga-supportrarna till Högaborgs firande i omklädningsrummet.

”Får se vad som händer”

– Det här var en härlig upplevelse. De unga killarna i vårt lag skötte det här jättebra och vi vann den här matchen helt rättvist, säger Henrik Larsson till hd.se.

Larsson inledde själv karriären i Högaborg för 25 år sedan. En cirkel slöts med andra ord på lördagen men om 42-åringen stannar i klubben är oklart.

– Jag vet inte just nu. Vi får se vad som händer, säger han.

Publicerad: