”Uppträder som en bluff till fotbollslag”

Erik Niva sågar Chelsea: ”Bortom förbryllning”

FOTBOLL

0–3 mot Roma efter uselt försvarsspel.
Då tar Erik Niva fram sågen och riktar den mot Chelsea.
– De uppträder som en bluff till fotbollslag, säger han i Viasat.

Chelsea har redan tre förluster i ligaspelet och engelska medier rapporterar om interna stridigheter i klubben.

På tisdagen kom en svidande 0-3-förlust borta mot Roma – en förlust som Sportbladets Erik Niva tror kommer ge näring till spekulationerna.

– När man ser ett lag uppträda på det här sättet – och när man samtidigt vet hur de förväntas uppträda – så blir det oerhört svårt att inte ana mindre komplotter någonstans i bakgrunden. Det har bubblat en del om Chelsea den här säsongen, saker är inte som de ska, det pratas om oroligheter kring klubbledningens relation till tränaren (Antonio) Conte, att spelargruppen inte är bekväma med sättet han coachar dem på. Det går att besvara såna spekulationer genom att uppträda på ett trovärdigt sätt på planen. Det här är ju allt annat. Det här är att uppträda som en bluff till fotbollslag. Det är att ge näring till spekulationerna, nästintill bekräfta dem, säger Erik Niva.

”Bortom förbryllning”

Chelsea ställde upp med tre centrala mittbackar: Gary Cahill, David Luiz och Antonio Rüdiger. Det föll inte särskilt väl ut. Vid Romas 2-0-mål var kommunikationen obefintlig.

– Det finns saker jag tar för givet när Antonio Conte skickar ut ett lag på planen, säger Erik Niva och fortsätter:

– Jag tar för givet att de grundläggande försvarsmässiga och organisatoriska sakerna sitter på sin plats. Jag tar för givet att de tar striden, att de kommer upp i intensitet – att de i alla fall är med i matchen. Så det här gör mig överraskad, bortom förbryllning, att det kan se ut så här. Visst, det är ett nytt försvar som inte spelat ihop förut, men nu ger de ju intryck av att de aldrig ens tränat tillsammans.

1 av 2 | Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM