Sead Haksabanovic

”Han behandlar mig som luft, noll respekt”

Sead Haksabanovic besviken på Peter Hunt

Av: 

Kristoffer Bergström

Peter Hunt och Sead Haksabanovic.
Peter Hunt och Sead Haksabanovic.

FOTBOLL

Sead Haksabanovic vill lämna IFK Norrköping, men upplever att klubben försvårar flytten.

I en intervju med Expressen går han hårt åt ordföranden Peter Hunt.

– Vi spelare är inte saker eller boskap, säger 21-åringen.

Strax före jul lämnade tränaren Jens Gustafsson IFK Norrköping.

Då beslöt sig Sead Haksabanovic för att han inte ville stanna, trots att han har 3,5 år kvar på kontraktet och värvades för 26 miljoner kronor från West Ham. Den offensive 21-åringen ska enligt Expressen ha fått ett bud från Red Bull-koncernen, där bland annat Lepizig, Salzburg och New York ingår.

I en intervju med Expressen uttrycker Haksabanovic att Norrköpings ordförande Peter Hunt medvetet försämrar chanserna till en affär genom att säga blankt nej till buden som kommer in.

– Vad IFK tycker vet jag om men hur en del av IFK beter sig är en annan sak. Jag tycker att ordförande Peter Hunt behandlar mig som luft och visar noll respekt och det är snällt sagt från min sida, säger spelaren och fortsätter:

”Jag kommer inte ljuga”

– Jag accepterar definitivt inte att bli kallad loser och rökt för det är jag inte. Jag är den snällaste människan du kan hitta och det tror jag alla mina tränare och medspelare kan bekräfta. Jag har aldrig gjort någon ont och detta är första gången i mitt liv som jag blir behandlad på ett sådant respektlöst sätt. Men det får stå för Hunt. Han fungerar på detta viset tydligen. Jag kommer inte hålla tyst men heller inte ljuga. Allt jag sagt här är sant till hundra procent.

Ordföranden är fåordig när han får höra vad Sead Haksabanovic sagt.

– Jag tar inte så allvarligt på det. Det finns alltid synpunkter om ett och annat men återigen, jag kan inte gå in i någon polemik eller kommentera det överhuvudtaget, säger Hunt till Expressen.

Haksabanovic är montenegrinsk landslagsman och gjorde sju mål och elva assist den gångna säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Haksabanovic tillbaka i storform: ”Är även lite bättre”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Sead Haksabanovic

IFK Norrköping

Allsvenskan i fotboll