Örgryte kan ta över Göteborg

Av: Anton Johansson, Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Örgryte kan ta över Kopparberg/Göteborg.

Klubben har nu kallat till ett extrainsatt styrelsemöte redan i kväll.

– Det är min skyldighet, säger Örgrytes ordförande Joacim Nordh till SVT.

Redan dagen efter att svenska mästarlaget Göteborg avslutat sin elitverksamhet kan räddningen vara funnen. För Örgryte, med ett herrlag i superettan, ska nu överväga om de ska ta över verksamheten.

Detta vid ett styrelsemöte som ordförande Joacim Nordh blixtinkallat till.

– Vi ska utvärdera frågan. Vi har organisationen för det och har redan ett damlag som vunnit division fyra. Det vi har sagt med vår damverksamhet är att det ska få växa försiktigt och kontrollerat. Det är min skyldighet att ställa frågan till vår styrelse. Det här var absolut inget man såg komma, säger Joacim Nordh till SVT.

Men det är inte helt givet att Örgryte får behålla platsen i damallsvenskan om de tar över elitverksamheten.

– Det beror på hur man gör det. Det är svårt att säga något med 100 procents säkerhet, det finns ingen mall för något vi typiskt skulle ha tillåtit. Det går inte att säga att något är kört, men föreningar högt upp i seriesystemet har ju vissa ytterligare krav på sig. Det måste prövas från fall till fall, säger Svenska fotbollsförbundets jurist Christine Strindberg till Sportbladet.

Enligt regelverket måste lagen som ska spela damallsvenskan 2021 ha ansökt om elitlicens senast i morgon, den 31 december.

”Ska gå vidare med det”

Göteborgs tränare Mats Gren säger till GT att han inte har gett upp hoppet.

– Jag tror på detta och trivs fantastiskt bra i gruppen med tjejerna och av att vara på planen igen. Man blir delaktig på ett annat sätt än som sportchef som jag var förut. Därför så ligger jag på rätt hårt på dem jag känner för att hjälpa till att ta det här vidare, säger han till tidningen.

– Känslan är att vi ska gå vidare med det. För det här är ett oerhört hårt slag mot damfotbollen i Göteborg. Det finns inget annat lag här som ens är i närheten av att kunna ta över. Det kommer dröja många, många år till – om det ens sker, säger han.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.