United-proffset gör sin första träning med Kopparbergs Göteborg

Lotta Ökvist.
Lotta Ökvist.

GÖTEBORG. Här gör Lotta Ökvist sin första träning med Kopparbergs Göteborg.

Kaoset kring mästarklubben har inte påverkat hennes beslut att lämna Manchester United.

– Jag har försökt att stänga ut det och tror att det löser sig på ett bra sätt, säger Lotta Ökvist till Sportbladet.

Som Sportbladet kunde avslöja tidigare i veckan lämnar landslagsaktuella Lotta Ökvist Manchester United för Kopparbergs Göteborg.

Övergången blev officiell under torsdag morgon. Och när svenska mästarna, som varit i fokus den senaste tiden för alla kaos kring klubben, drog igång säsongens första träning under torsdag förmiddag fanns Lotta Ökvist på plats.

Redan i november rapporterade Fotbollskanalen om spelarens intresse av att bli en del av Kopparbergs. Och nu tar 23-åringen, som fått lite speltid i United, ny sats i Göteborg.

– Jag har fått begränsad speltid och det är speltid jag vill ha. Men sen med corona som pågår och allt socialt kring det känns det skönt att vara i Sverige. Jag tror England har haft flest lockdowns av alla, säger Lotta Ökvist efter träningen.

– Det känns lockande och inspirerande att vara här, jag såg många av deras matcher och de spelar en rolig fotboll, fortsätter hon.

Rakt in i turbulensen

Hon kommer till en klubb i turbulens Först meddelade ordförande Peter Bronsman att klubben skulle lägga ner elitverksamheten, men vid nyår kom nya besked om fortsatt elitsatsning och enligt den senaste informationen är planerna är att laget ska flyttas över till BK Häcken.

Du kommer till vad som uppfattas som en kaosklubb, har det påverkat dig?

– Jag har försökt att stänga ut det. Man blev påverkad över jul, det tog lite längre tid med kontraktsskrivning.

”Jag tror att det löser sig”

Är du orolig?

–  Jag tror att det löser sig. Skulle det bli Häcken tror jag att det blir jättebra. Med de förutsättningar som ett herrlag har.

Lotta Ökvist blir det hittills andra nyförvärvet som ansluter till svenska mästarna KGFC. Först ut var Johanna Rytting Kaneryd, som kom från FC Rosengård.

Enligt sportchefen Lasse Svensson, som också han var på plats under lagets första träning, ligger klubben ett par veckor efter med arbetet kring att bygga nästa års trupp.

– Just nu är det prioritering att få in defensiva spelare. Lotta är en liten pusselbit, men vi behöver fler. Vi behöver säkert ha in tre, fyra spelare totalt, säger Lasse Svensson.

På plats på Valhalla IP fanns klubbens talang Hanna Andersson. Hon följde dock träningen från sidan då hon är klar för flytt till Piteå.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.