Fotboll

Karlsson klar för AZ

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Elfsborgs Jesper Karlsson, 22, är klar för AZ.

Under fredagskvällen bekräftade den holländska klubben övergången, som Sportbladet avslöjat tidigare, på sin hemsida.

Ligatvåan har skrivit ett femårkontrakt med svensken.

AZ skriver att Jesper Karlsson senast kommer ansluta till laget 28 september och att han därför kommer spela för Elfsborg mot Djurgården under lördagen.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Jesper Karlsson. Det tog lång tid, men nu är det klart.

–Jag är väldigt glad. Den här flytten betyder mycket för mig. Som barn drömde jag om att spela fotboll utanför Sverige. Nu går den drömmen i uppfyllelse.

AZ la tidigare under eftermiddagen ut en teaser som antydde att något kunde vara på gång: en bild på en större papplåda, mitt på gräset på hemmaarenan Afas Stadion utan någon förklarande text till.

”Spelade med nummer 13 på ryggen när jag var yngre”

När övergången offentliggjordes släpptes en film på hur paketet hämtas på Ikea innan det öppnas på arenan och ut kommer Jesper Karlsson med AZ:s röda matchtröja och nummer 13 på ryggen.

Enligt Sportbladets uppgifter betalar den holländska klubben 27 miljoner kronor för 22-åringen till Elfsborg.

– Jag spelade med nummer 13 på ryggen när jag var yngre, förklarar Karlsson och beskriver sig som spelare och ambitionen:

– Jag är snabb, jag gillar att utmana en mot en och mina avslut är min bästa egenskap. Jag kommer hit med en positiv och bra attityd. Jag vill hjälpa AZ att vinna matcher och göra mål.

Jesper Karlsson är dock inte spelklar till AZ:s Champions Leaguekval mot Dynamo Kiev på onsdag.

Spelar matcher för Elfsborg

– Det är en sak mellan AZ och Elfsborg. Jag kommer spela två till fyra matcher ytterligare med Elfsborg innan jag kommer hit, säger han.

Även Elfsborg bekräftar övergången på sin hemsida och skriver att 22-åringen kommer spela i ”ytterligare ett antal matcher” innan han ska tackas av.

– Jag är glad att allt är klart och att Elfsborg gjort det möjligt för mig att ta nästa steg. Nu ser jag framemot att hjälpa laget och fokusera på återstående matcher i den gula tröjan. Känslorna jag har för Elfsborg och alla runt klubben kommer jag ha tid att uttrycka på plats i Borås innan jag flyttar ner permanent till Holland, säger Jesper Karlsson till Elfsborgs hemsida.

- Vi gläds också idag med Falkenbergs FF och IF Böljan som varit bidragande till Jespers utveckling. Nu ser vi framemot att se Jesper i Elfsborgströjan ytterligare ett antal matcher för att sedan tacka av honom på allra bästa sätt, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Örebro sprang tills de spydde

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!